Στο “Χρόνο” αντιλαμβανόμαστε το ρόλο του τοπικού Τύπου ως σημείο συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων. Άλλοτε μέσω του χαρτιού, άλλοτε από κοντά. Όπως συνέβη στην εκδήλωση της προηγούμενης Παρασκευής για την κοινωνική συνοχή και τη μετάβαση.
Κι αυτό γιατί πιστεύουμε ότι τα τοπικά μέσα οφείλουν να ανοίγουν το διάλογο και να δίνουν ευκαιρίες στους πολίτες να εκτεθούν σε διαφορετικές απόψεις και προτάσεις, αλλά και να εκφραστούν.
Η ποιότητα του δημοσίου διαλόγου καλλιεργείται και κερδίζεται και ο καθένας (τοπική αυτοδιοίκηση, κεντρική κυβέρνηση κλπ) συνεισφέρει στη συζήτηση αυτό που γνωρίζει, ενώ οι πολίτες με βάση αυτό που ακούν, διαμορφώνουν τις απόψεις τους και λαμβάνουν τις αποφάσεις τους.
Όταν κάποιοι, είτε εκ των πολιτικών παικτών, είτε εκ του κοινωνικού σώματος, είναι συστηματικά απόντες, αυτό σημαίνει ότι αδιαφορούν ή ότι αδυνατούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, ως σοβαροί συνομιλητές.
Σε κάθε περίπτωση, η δημόσια συζήτηση είναι μια άκρως διαφωτιστική, όσο και παιδευτική διαδικασία, την οποία ως πολίτες πρέπει να επιζητούμε και να διεκδικούμε, καθώς όλα αυτά αφορούν στις ζωές μας.