Οι αναποφάσιστοι

1 Min Read

Πολλοί ακόμα και σήμερα δεν ξέρουν τι θα ψηφίσουν στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής. Το “μη χείρον βέλτιστον” σκέφτονται και προσπαθούν να αισθανθούν τον μικρότερο βαθμό γνωστικής ασυμφωνίας σε σχέση με την τελική τους επιλογή στην κάλπη.
Γιατί για ένα μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος, η επιλογή της Κυριακής είναι διαχείριση μιας δυσάρεστης κατάστασης που σχετίζεται με τις επιδόσεις των κομμάτων. Είναι όλοι αυτοί που δεν μπορούν να σκεφτούν ότι θα απέχουν, έχοντας διαχρονικά το ρόλο του ενεργού πολίτη, ή ότι θα ρίξουν λευκό.
Από την άλλη πάλι είναι δυσαρεστημένοι με τις κυβερνητικές επιλογές (κυρίως με την υπόθεση υποκλοπών, αλλά και την αύξηση των τιμών), την επίδοση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του περιγύρου του (Πολάκης και Σία), αλλά και την απογοητευτική επίδοση του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ.
Αυτό είναι και το πραγματικό πρόβλημα των εκλογών της ερχόμενης Κυριακής και κάθε εκλογικής αναμέτρησης, στην οποία επιλογή γίνεται με βάση τι δεν θέλουμε και όχι τι θέλουμε. Κι αυτό εκτός από το πολιτικό προσωπικό, θα πρέπει να θορυβήσει αρκετά όλους εμάς σχετικά με τις επιλογές μας.

Μοιραστείτε την είδηση