Όταν ο τουρισμός γίνεται καταστροφικός

1 Min Read

Το καλοκαίρι του 2020, λίγο μετά το σκληρό lock down, δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε ότι τρία χρόνια μετά θα ερχόταν το καλοκαίρι με την περισσότερη τουριστική κίνηση. Λίγες μέρες πριν, μάλιστα, καταγράφηκε η μεγαλύτερη κίνηση στην ιστορία των αερομεταφορών, δίνοντας μια καλή εικόνα για το τι συμβαίνει.

Αυτός, ωστόσο, που χτυπάει την πόρτα μας είναι υπερτουρισμός. Και υπερτουρισμός σημαίνει ότι τα νησιά μας έχουν ξεπεράσει (ή κοντεύουν να ξεπεράσουν) τη φέρουσα ικανότητα φιλοξενίας και κινδυνεύουν να καταστραφούν από τις ορδές των τουριστών που καταφθάνουν.

- Advertisement -

Ήδη, πόλεις όπως η Βενετία ή η Βαρκελώνη παίρνουν μέτρα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν αυτή την τουριστική κίνηση που κινδυνεύει να αποδειχθεί καταστροφική. 

Προς στιγμήν αυτή η συζήτηση μοιάζει απίθανο να ανοίξει στην Ελλάδα, όπου ακόμα περιμένουμε τους τουρίστες με τα κουλούρια στο χέρι, όπως έκανε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης προ ημερών, αλλά όσο επώδυνη κι αν είναι, θα είναι ωφέλιμη για έναν τομέα, στον οποίο βασίζεται η χώρα μας. Πρέπει να προσέχουμε για να έχουμε.

Ιωάννα

Μοιραστείτε την είδηση