Πανικός, ο χειρότερος σύμβουλος

1 Min Read
Η διαχείριση του θέματος της Υψηλής Γέφυρας των Σερβίων γίνεται υπό το βάρος του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Καλύτερα να προλαμβάνεις, παρά να έρχεσαι να αντιμετωπίσεις τις ολέθριες συνέπειες, μοιάζει να είναι η σκέψη που κυριαρχεί.
Γι’ αυτό και από τη μια η Εισαγγελία Κοζάνης και από την άλλη η Περιφέρεια, που είναι ο βασικός διαχειριστής, έδειξαν γρήγορα αντανακλαστικά για ένα παλιό, ωστόσο, πρόβλημα. Η μεν Εισαγγελία δίνοντας διαταγή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια. Η δε Περιφέρεια καλώντας χθες σε έκτακτη σύσκεψη, προκειμένου να ληφθεί απόφαση για το αν πρέπει να πάμε για ολική απαγόρευση κυκλοφορίας.
Το σενάριο της ολικής απαγόρευσης δείχνει και πόσος φόβος υπάρχει αυτή τη στιγμή μη τυχόν και προκύψει κάτι που θα μπορούσε να αποφευχθεί, αλλά δεν λήφθηκαν τα αναγκαία μέτρα εγκαίρως. Και δικαίως, αφού έχει προηγηθεί μια τεράστια κρίση που κόστισε ζωές νέων ανθρώπων.
Έχει σημασία, όμως, εδώ να υπενθυμίσουμε ότι ο πανικός είναι ο χειρότερος σύμβουλος, ενώ αυτή τη στιγμή  θα πρέπει να επικρατήσει η ψυχραιμία και η επιστημονική γνώση και να ακούγονται καθαρά οι φωνές μόνο όσων έχουν κάτι να πουν.
Μοιραστείτε την είδηση