Περισσότερη δουλειά και διαφάνεια

1 Min Read

Κοντέψαμε να μη μάθουμε για τη συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης που έγινε τις προάλλες στην Πτολεμαΐδα. Ούτε ατζέντα, ούτε πρόσκληση, ούτε κάτι άλλο σχετικό ήρθε εγκαίρως στα δημοσιογραφικά γραφεία.

Κατόπιν εορτής μόνο ήρθε ένα δελτίο τύπου από αυτά του παρελθόντος, που ξεκινούν με το “ολοκληρώθηκε με επιτυχία”. Αλλά για την… ταμπακέρα τίποτα.

Όπως γράφαμε και προχθές, ο παλιός μας γνώριμος (υπεύθυνος της ΕΕ για τα προγράμματα Ελλάδας Κύπρου) Κάρστεν Ράσμουσεν το είπε ξεκάθαρα. Σταματήστε να ευχαριστείτε ο ένας τον άλλο και να αλληλοσυγχαίρεστε και γίνετε παραγωγικοί. Αλλά ποιος τον ακούει;

Αντί μέσα από αυτές τις διαδικασίες να απαιτούμε περισσότερη συμμετοχή από τη βάση και φυσικά περισσότερη διαφάνεια και ενημέρωση των πολιτών, οι πολιτικοί μας επιμένουν να τις αντιμετωπίζουν ως μια ακόμη φιέστα, όπου αντί να ακούγονται συγκεκριμένες προτάσεις και να γίνεται σοβαρή κριτική, γίνεται παρέλαση και φωτογράφιση στελεχών.

Ως αποτέλεσμα, οι Επιτροπές Παρακολούθησης χάνουν όποιο νόημα μπορεί να έχουν ως εργαλείο πολιτικής απόφασης και αξιολόγησης και γίνονται μια ανούσια διαδικασία που δεν συμβάλει πουθενά.

Μοιραστείτε την είδηση