Προχωρά η παραχώρηση του Στρατοπέδου Μακεδονομάχων στο Δήμο Κοζάνης – Σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για την ανάπλαση του Σιδηροδρομικού Σταθμού

1 Min Read

Σε τελική φάση φαίνεται πως βρίσκονται οι επαφές του Δήμου Κοζάνης με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την παραχώρηση του στρατοπέδου Μακεδονομάχων στο Δήμο, έκτασης 400στρ.. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης σημείωσε πως «το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν ακουστεί πολλά για το θέμα. Εμείς παρά το γεγονός πως «δουλεύουμε» την παραχώρηση τα τελευταία 2,5 χρόνια έχουμε επιλέξει να μην ανακοινώνουμε κάθε βήμα αλλά να το κάνουμε αυτό όταν έχουμε κάτι «χειροπιαστό». Έχουμε καταθέσει master plan στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, υπάρχει η δέσμευση του Πρωθυπουργού από το Αναπτυξιακό Συνέδριο της Κοζάνης και σήμερα είμαστε στη φάση που διαπραγματευόμαστε τα ανταλλάγματα. Έχουμε ένα συνολικό πλάνο για την περιοχή η οποία περιλαμβάνει το ΔΑΚ, το Δημοτικό Κήπο, τη νέα Βιβλιοθήκη, το Δρίζειο. Όταν φτάσουμε στην τελική συμφωνία θα την παρουσιάσουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο».

Αναφορικά με την ανάπλαση του χώρου του Σιδηροδρομικού Σταθμού ο Δήμαρχος ανέφερε πως σε ένα από τα  δημοτικά συμβούλια θα τεθεί ο ανοιχτός αρχιτεκτονικός διαγωνισμός, που αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα καθώς τα χρονοδιαγράμματα είναι πολύ πιεστικά για την υλοποίηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

 

 

Μοιραστείτε την είδηση