Προκηρύχθηκε η ανάπλαση της πλατείας Λασσάνη και των πέριξ οδών

3 Min Read

Ένα έργο που πέρασε…από 40 κύματα φτάνει στην τελική ευθεία για την υλοποίηση του . Ο λόγος για την ανάπλαση της πλατείας Λασσάνη και των περιξ οδών, καθώς την Τετάρτη ο Δήμος Κοζάνης προκήρυξε την εκτέλεση του έργου, προϋπολογισμού 2,6εκ. ευρώ. Οι προσφορές υποβάλλονται από τους ενδιαφερομένους ηλεκτρονικά μέχρι τις  9 Ιουνίου.

Να θυμίσουμε ότι το έργο εντάχθηκε τον περασμένο Νοέμβριο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτική Μακεδονία 2014-2020, μετά από μια μακροχρόνια διαδρομή με πολλά μπρος- πίσω.

- Advertisement -

Η προτεινόμενη πράξη αφορά την ολική ανάπλαση της περιοχής της πλατείας Λασσάνη, σε συνδυασμό με την αναμόρφωση των οδικών  αξόνων που την περιβάλλουν και των πέριξ οδών (Ερμού, Κ. Παλαμά, Αρχελάου, Ιερολοχιτών, Πολυζούλη και Αθηνάς) και περιλαμβάνει:

– Αντιμετώπιση του προς διαμόρφωση χώρου ως αστικό χώρο πρασίνου και όχι ως πλατεία, με κυρίαρχο στοιχείο τον ελεύθερο χώρο  πρασίνου και τις φυτεύσεις με διατήρηση σημαντικού αριθμού υπαρχόντων δένδρων και προσθήκη νέων.

– Μείωση του πλάτους του οδοστρώματος των δύο οδών στα δυτικά (Ερμού) και στα ανατολικά (Ολύμπου) με στόχο τη διεύρηνση των  δραστηριοτήτων του διαμορφούμενου χώρου της πλατείας (κίνηση πεζών κ.λ.π.).

– Εξασφάλιση ικανού χώρου στα δυτικά του σπιτιού Λασσάνη, ώστε να δίδεται η δυνατότητα ανάδειξης της Δημοτικής Χαρτοθήκης της  πόλης.

– Διαμόρφωση των οδών Κοντορούση, Ερμού και Λιούφη, με ειδικές επιστρώσεις και δυνατότητα διέλευσης οχημάτων. – Δυνατότητα πρόσβασης σε Άτομα με Κινητικά προβλήματα σε όσο το δυνατόν περισσότερους χώρους

– Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, που αφορούν στις περιμετρικές οδούς της σημερινής πλατείας.

– Διαμόρφωση επιπλέον χώρων κατά μήκος των οδών Ερμού και Ολύμπου, με τοπικές διευρύνσεις για την εξυπηρέτηση  καταστημάτων αναψυχής, που βρίσκονται σ’ αυτές.

– Διαμόρφωση χώρου στάσης ενός αστικού λεωφορείου στη νότια πλευρά της πλατείας επί της οδού Επτανήσου, με αντίστοιχο χώρο  αναμονής και μίας στάσης ενός αστικού λεωφορείου στην Κ. Παλαμά.

– Διαμόρφωση χώρου στάσης Taxi επί της οδού Αρχελάου. Διαμόρφωση χώρων στάθμευσης Ι.Χ. αυτοκινήτων επί της οδού Ολύμπου  (δυτική πλευρά) και επί της οδού Τακιατζίδων (νότια πλευρά).

– Διαμόρφωση μιας τουλάχιστον θέσης στάθμευσης τουριστικού λεωφορείου επί της ανατολικής πλευράς της οδού Ολύμπου. – Αρχελάου, Ιερολοχιτών, Πολυζούλη.

– Πλακόστρωση με γρανιτοκυβόλιθους στις οδούς Αθηνάς και Ιερολοχιτών.

– Μείωση του πλάτους του οδοστρώματος και αύξηση πλάτους πεζοδρομίων στην οδό Αρχελάου.

 

Μοιραστείτε την είδηση