ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

2 Min Read

Προσοχή στους αποπροσανατολιστικούς τίτλους θα μπορούσε να τιτλοφορείται το σημερινό σημείωμα. Στα «δολώματα», τα οποία οδηγούν στον αποπροσανατολισμό και στην παραπληροφόρηση.
Ως η «πιο επικίνδυνη γέφυρα» στην Ελλάδα εμφανίζεται, λοιπόν, η Γέφυρα των Σερβίων στα δημοσιεύματα πολλών sites και αθηναϊκών μέσων, γνωστών για την ανεύθυνη προσέγγιση των θεμάτων.
Ο πλέον χαρακτηριστικός τίτλος είναι αυτός του newsbomb.gr «ΠΡΟΣΟΧΗ: Μεγάλος κίνδυνος για όσους περνούν από αυτή τη γέφυρα της Ελλάδας», ο οποίος εκτός από παραπλανητικός πλαισιώνεται και από φωτογραφία από άλλη γέφυρα. Ο ορισμός δηλαδή των fake news.
Τα εν λόγω μέσα πήραν ρεπορτάζ του ΑΠΕ-ΜΠΕ, που υπογράφει ο Σπύρος Κουταβάς και αλλάζοντας τον τίτλο του δημιουργούν λανθασμένες εντυπώσεις, κινδυνολογώντας.
Όπου δεν υπάρχει ευθύνη και δεν είναι κανείς υπόλογος, η δεοντολογία πάει περίπατο. Ιδιαιτέρως δε όταν αυτοί που γράφουν ένα κείμενο δεν ξέρουν κατά που πέφτει η συγκεκριμένα γέφυρα.
Κι ενώ τα τοπικά μέσα στέκονται υπεύθυνα σε τέτοιες στιγμές, ζυγίζοντας τα πράγματα και αναλαμβάνοντας το βάρος της υπεύθυνης ενημέρωσης, τα πανελλαδικά sites σκορπούν το φόβο χωρίς να υπολογίζουν τίποτα και κανέναν.
Εν κατακλείδι είναι σημαντικό να πούμε ότι σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη ζωή και την ασφάλεια όλων μας, καλό είναι όλοι όσοι τα διαχειρίζονται κι έχουν δημόσιο λόγο να είναι ιδιαίτερως προσεκτικοί και να ζυγίζουν καλά τα λόγια τους.
Ιωάννα

Μοιραστείτε την είδηση