“Ερωτευμένα Άλογα”- ένα δίωρο δώρο. Της Ιωάννας Κωσταρέλλα

1 Min Read
Παρακολούθησα την τελευταία παράσταση από τα “Ερωτευμένα Άλογα” της ομάδας Εν Δυνάμει σε σκηνοθεσία Ελένης Ευθυμίου στη Μονή Λαζαριστών. Ήταν ένα δίωρο δώρο που θα έπρεπε να κάνουμε όλοι στον εαυτό μας. Μια παράσταση από αυτές που θα έπρεπε να παρακολουθούν τα γυμνάσια και τα λύκεια. Όλοι μας. Κατανόηση, ενσυναίσθηση, συμπερίληψη, ισότητα και όλα τα μεγάλα στοιχήματα-έννοιες της κοινωνίας μας, πέρασαν μπροστά από τα μάτια μας, απευθύνθηκαν στη λογική μας και μίλησαν στην καρδιά μας.

 

Τα “Ερωτευμένα Άλογα” είναι ένα θαυμάσιο εκπαιδευτικό εργαλείο, μια παράσταση ενδυνάμωσης της κοινωνίας, καθώς καταφέρνουν να επιτελέσουν το βασικό ρόλο του θεάτρου, να συνδυάσουν δηλαδή την ψυχαγωγία και την εκπαίδευση.
Κι αυτό είναι πραγματικά σπουδαίο, όπως η ίδια η Ελένη Δημοπούλου και όλα τα μέλη της ομάδας Εν Δυνάμει (κάποια από αυτά μάλιστα είναι από την Κοζάνη και έγιναν μέλη της ομάδας την εποχή που η Δημοπούλου ήταν καλλιτεχνική διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕ μας).

 

Η Εν Δυνάμει είναι μια ακόμα απόδειξη ότι το κανονικό και το άλλο είναι μια αφύσικη διάκριση, την οποία μπορούν να εξαφανίσουν μονομιάς οι αληθινές ανθρώπινες ιστορίες, ειπωμένες με τον κατάλληλο τρόπο.
Ιωάννα
Μοιραστείτε την είδηση