Σε διεθνή φωτογραφικό διαγωνισμό διακρίθηκε ο Κοζανίτης Σάκης Δαζάνης

1 Min Read

Σε διεθνή φωτογραφικό διαγωνισμό διακρίθηκε ο Κοζανίτης φωτογράφος Σάκης Δαζάνης, αφού φωτογραφία του βρέθηκε μεταξύ των τριών πρώτων στο διεθνή διαγωνισμό φωτογραφίας δρόμου των Βρυξελλών.
Ο Σάκης Δαζάνης που ασχολείται από το 2009 με τη φωτογραφία, λατρεύει τη φωτογραφία δρόμου και τα τοπία και δεν είναι η πρώτη φορά που φωτογραφία του διακρίνεται σε διαγωνισμό.
«Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός συγκεντρώνει φωτογραφίες από όλο τον κόσμο. Είχα τη χαρά να είμαι ένας από τους φιναλίστ σε ένα δύσκολο διαγωνισμό» λέει για την εμπειρία του ο φωτογράφος και συμπληρώνει «η φωτογραφία δρόμου ταιριάζει με τον τρόπο της ζωής μου, μου αρέσει να περπατώ, να μιλώ με τους ανθρώπους, να ψάχνω το τυχαίο και το αναπάντεχο. Μου αρέσει να κυνηγώ τις στιγμές, το φως, τις σκιές, τα πρόσωπα με ενδιαφέρον».
Ο Σάκης Δαζάνης περπατά στους δρόμους και αποτυπώνει στιγμές. Όλα ξεκίνησαν μερικά χρόνια πριν όταν σε ένα ταξίδι του στην Αλβανία, τον κέντρισαν τα δυνατά βλέμματα και τα χαμόγελα των παιδιών και μπήκε δυναμικά στο χώρο της φωτογραφίας. Και συνεχίζει…

Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση