Σε Ευρωπαϊκό δρόμο… βαδίζει το 3ο ΓΕΛ Κοζάνης

2 Min Read

Συζητήσεις με ευρωβουλευτές στο πλαίσιο του προγράμματος «Σχολεία Πρέσβεις του
Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου»

Σε Ευρωπαϊκά… μονοπάτια βαδίζει εδώ και λίγο διάστημα το 3 ο ΓΕΛ Κοζάνης. Το σχολείο συμμετέχει στο πρόγραμμα «Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» (EPAS) που στόχο έχει την αναβάθμιση της γνώσης των νέων, που προέρχονται από διαφορετικά εκπαιδευτικά, κοινωνικά και γεωγραφικά περιβάλλοντα, γύρω από τον ευρωπαϊκό κοινοβουλευτισμό, τις αξίες της πολιτικής δημοκρατίας στην Ευρώπη, καθώς και για τον ρόλο και τη λειτουργία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το οποίο εκπροσωπεί τους Ευρωπαίους πολίτες.

- Advertisement -


Στο πλαίσιο του προγράμματος, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν μέσω τηλεδιάσκεψης, με Έλληνες ευρωβουλευτές. Η αρχή έγινε την Τρίτη 8 Μαρτίου, όταν με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας η ευρωβουλευτής της ομάδας της Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (The LEFT) Έλενα Κουντουρά, συζήτησε με τους μαθητές για τον ρόλο της γυναίκας στην Ευρώπη, την έμφυλη βία και την έξαρση της ειδικά την περίοδο της πανδημίας αλλά και τις θεσμικές πρωτοβουλίες του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου για τα δικαιώματα των γυναικών.

Οι υποψήφιοι μαθητές – πρέσβεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είχαν την ευκαιρία να υποβάλλουν τις ερωτήσεις τους στην κ. Κουντουρά και ακολούθησε ένας εποικοδομητικός διάλογος.

Την Τετάρτη 16 Μαρτίου, οι μαθητές συνομίλησαν με την ευρωβουλευτή της ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μαρία Σπυράκη. Τα θέματα που κυριάρχησαν στην κουβέντα ήταν τα ενεργειακά και οι πρωτοβουλίες που η ίδια έχει λάβει για τα ενεργειακά.

Πρωταγωνίστησε το θέμα της απολιγνιτοποίησης και της ενεργειακής κρίσης που βιώνει και η χώρα μας.

xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση