Στα ψιλά περνούν τα σοβαρά

2 Min Read

Στο τηλεοπτικό δήθεν ρεπορτάζ περισσεύει πολύς χρόνος για απίστευτες λεπτομέρειες στην υπόθεση Φιλιππίδη, για τα τελευταία νέα της Πισπιρίγκου, το ατύχημα στο Allou Fun Park και ό,τι μπορεί να βάλει του ανθρώπου ο νους.
Δεν περισσεύει, όμως, καθόλου χρόνος για τα θέματα ποιότητας της δημοκρατίας και των θεσμών. Χθες, οι δημοσιογράφοι Τριανταφύλλου, Μαλιχούδης και Κουκάκης μίλησαν ενώπιον της εξεταστικής Επιτροπής Pega του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία εξετάζει τα θέματα των υποκλοπών. Η επιτροπή κάλεσε τους δημοσιογράφους, συνεδρίασε ανοιχτά και την συνεδρίασή της μπορούσε να παρακολουθήσει όποιος ήθελε. Αντίθετα, στη χώρα μας όλα γίνονται εν κρυπτώ και φυσικά ούτε τα ίδια τα μέσα ενημέρωσης ασχολούνται με το θέμα, θεωρώντας το προφανώς είτε ήσσονος σημασίας, είτε επικίνδυνο για τα συμφέροντά τους.
Αυτό που ειπώθηκε στην Επιτροπή Pega, μεταξύ άλλων, από το Θανάση Κουκάκη είναι ότι πρέπει να κάνουν οι εισαγγελικές αρχές τη δουλειά τους, αξιοποιώντας τη δημοσιογραφική έρευνα. Μέχρι να γίνουν όλα αυτά είναι επακόλουθο η θέση της χώρας μας στους σχετικούς δείκτες της ελευθερίας του τύπου να υποχωρεί συστηματικά.
Αυτό είναι και που πρέπει να μας “καίει” ως πολίτες για λόγους ουσίας και όχι εικόνας. Γιατί η δημοκρατία και οι θεσμοί είναι αυτοί που μας κρατούν όρθιους ως κοινωνία.

Μοιραστείτε την είδηση