Στη βιομηχανική κληρονομιά στοχεύει ο Δήμος Κοζάνης

1 Min Read

Στο δίκτυο δήμων με αντικείμενο την ανάδειξη της βιομηχανικής κληρονομιάς του τόπου μπαίνει ο Δήμος Κοζάνης, μετά την έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο της σχετικής απόφασης το βράδυ της Τρίτης. Το όργανο, ενέκρινε την υιοθέτηση του κειμένου της Διακήρυξης αρχών για τη δημιουργία Δικτύου Ο.Τ.Α. για την προστασία της Βιομηχανικής Κληρονομιάς της μη κερδοσκοπικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού.

«Είναι μια πολύ αξιόλογη εταιρεία και την γνωρίζω εδώ και χρόνια» τόνισε ο κ. Μαλούτας και αναφέρθηκε στις δράσεις και πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η συγκεκριμένη εταιρεία. Μια από αυτές είναι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία να δημιουργηθεί ένα δίκτυο δήμων, που σχετίζονται με τη βιομηχανική κληρονομιά. «Είμαστε ένας δήμος, ο οποίος ήδη έχει αρχίσει να περνάει στο πεδίο της βιομηχανικής κληρονομιάς» σημείωσε ο κ. Μαλούτας, αναφερόμενος στον ΑΗΣ Καρδιάς.

- Advertisement -

«Ένα τέτοιο δίκτυο σε πανελλαδικό επίπεδο, είναι φανερό πως μας ενδιαφέρει» σημείωσε, λέγοντας πως θα δώσει έναν «νέο αναπτυξιακό χαρακτήρα» στην περιοχή, σε συνδυασμό με την πρωτοβουλία που είχε γίνει το 2013 ώστε να αναδειχθεί ο βιομηχανικός τουρισμός και η σημαντικότητα των βιομηχανικών εγκαταστάσεων που υπάρχουν στην περιοχή μας. 

 

Θένια Βασιλειάδου

Μοιραστείτε την είδηση