Τα νέα τμήματα και το μηχανογραφικό

1 Min Read

Δεν πρόλαβαν τα νέα τμήματα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας να αποκτήσουν προγράμματα σπουδών, κι έτσι οι υποψήφιοι που ενδιαφέρονται, μάταια ψάχνουν για περισσότερες πληροφορίες, όπως αναφέρεται στο σημερινό ρεπορτάζ του «Χρόνου».
Όταν κάτι, αποφασίζεται με διαδικασίες εξπρές, κάπως έτσι πορεύεται. Χωρίς μακροχρόνιο σχεδιασμό και περιθώριο να γίνει κάτι πραγματικά καλό. Τουλάχιστον σε πρώτη φάση, γιατί σε δεύτερη ελπίζουμε ότι τα τμήματα θα βρουν το δρόμο τους, για το δικό τους καλό, το καλό των φοιτητών τους και φυσικά το καλό της περιοχής.
150 νέα προγράμματα σπουδών σε όλη την Ελλάδα κάνουν την παρθενική τους εμφάνιση στο φετινό μηχανογραφικό. Ποιος παπάς και ποιος κουμπάρος δηλαδή. Στο ασφυκτικό αυτό πλαίσιο, αναμένεται να πριμοδοτηθούν τα ήδη γνωστά και κεντρικά πανεπιστήμια, έναντι των πιο άσημων περιφερειακών.
Υπό το φως αυτών των εξελίξεων, για το νέο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας είναι το απόλυτο στοίχημα να καταφέρει να ξεχωρίσει στα χρόνια που έρχονται, προσφέροντας ανταγωνιστικές υπηρεσίες και κυρίως συνδέοντας το όνομά του με υψηλής ποιότητας έρευνας.
Αν το κάνει αυτό, θα δημιουργήσει γερές βάσεις, ώστε να μην κινδυνεύσει η βιωσιμότητά του σε οποιαδήποτε στιγμή στο άμεσο ή στο απώτερο μέλλον.

Μοιραστείτε την είδηση