Τις «πληγές» τους μετράνε οι αγρότες της περιοχής

1 Min Read

Μετά τις πολυήμερες και έντονες βροχοπτώσεις, την ακαρπία οσπρίων και τη χαμηλή παραγωγή σε οπωροφόρα δέντρα και σιτηρά, το καρέ ήρθε να συμπληρώσει και η επιδρομή εκατομμυρίων ακρίδων, όπου κατέστρεψαν ολοσχερώς τις καλλιέργειες πιπεριών Φλωρίνης στο Καλονέρι Κοζάνης.

Μετά τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, μικρού μεγέθους ακρίδες, εισέβαλαν σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις και κατέστρεψαν 400 στρέμματα καλλιέργειας πιπεριάς Φλωρίνης.

- Advertisement -

Σε απόγνωση βρίσκονται οι αγρότες της περιοχής, καθώς πρόκειται για ολοκληρωτική καταστροφή. Ο Παναγιώτης Τσαλίκης από το Καλονέρι Βοΐου, μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ, έκανε λόγο για πρωτόγνωρες καταστάσεις, καθώς σε μια μέρα καταστράφηκαν ολοσχερώς, τουλάχιστον τέσσερα στρέμματα των καλλιεργειών του. «Μαύρισε το χωράφι από ακρίδες, έφαγαν ακόμα και τα χόρτα» είπε χαρακτηριστικά.

Η κατάσταση για τους αγρότες φαίνεται απελπιστική καθώς όπως όλα δείχνουν, θα μείνουν χωρίς εισόδημα τη φετινή χρονιά, κάτι το οποίο έρχεται να συμπληρώσει την ήδη δύσκολη οικονομική κατάσταση που επικρατεί. Οι αγρότες αναμένουν παρέμβαση, από τους αρμόδιους φορείς, στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.

Θένια Βασιλειάδου με πληροφορίες από την ΕΡΤ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Μοιραστείτε την είδηση