Το δικαστικό …τρίγωνο των Βερμούδων

3 Min Read

Το ότι “κάτι σάπιο υπάρχει” όχι μόνο στο βασίλειο της Δανιμαρκίας αλλά και στο χώρο της Ελληνικής Δικαιοσύνης πιστοποιήθηκε τελευταίως κατά τρόπο πανηγυρικό. Από την μια με το διάβημα της αντιπροέδρου των ΗΠΑ Καμάλα Χάρις στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τις κραυγαλέες καθυστερήσεις και δολιχοδρομίες στην εκδίκαση της δολοφονίας Αμερικανού πολίτη, από μπράβους της νύχτας στην Ζάκυνθο. Και από την άλλη με το ότι η ηγεσία τους Αρείου Πάγου έφθασε να εκδιώξει πάνω από είκοσι δικαστές, οι οποίοι καθυστερούσαν επί χρόνια την έκδοση αποφάσεων, για εκατοντάδες υποθέσεις που είχαν χειρισθεί.

Βεβαίως αυτό το “εκδιώξει” έχει και μια προκλητική, για τον κοινό νου του μέσου πολίτη, συνέχεια. Διότι για κάποιους από αυτούς επελέγη ως “ποινή” το να παύσουν να ειναι δικαστές, αλλά να συνεχίσουν να έχουν τον μισθουλάκο τους ως …δημόσιοι υπάλληλοι. Δηλαδή να συνεχίσουν να θάβουν φακέλους και να αναβάλουν αποφάσεις, κρίσιμες για τα συμφέροντα πολιτών και επιχειρήσεων, σε άλλους τομείς, σε άλλες υπηρεσίες!!!

- Advertisement -

Τις τελευταίες ημέρες αποκαλύφθηκαν από την ιστοσελίδα iefimerida, ηχογραφήσεις του μακαρίτη μεγαλοεπιχειρηματία Βγενόπουλου, με τις οποίες κατηγορούσε την κ. Βασιλική Θάνου ότι τον εκβίαζε ζητώντας “βιβλία”, δηλαδή πακέτα χρημάτων, για να “διευθετήσει” ευνοϊκώς μια υπόθεση του. Χθες προστέθηκε μια ακόμη αποκάλυψη. Ότι η πρώην αντιεισαγγελέας κ. Άννα Ζαίρη-Αρκουλή, που υπήρξε και πρόεδρος της Αρχής καταπολέμησης του “μαύρου χρήματος” όσο κυβερνούσαν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, “έθαψε” σχετικές με την υπόθεση αυτή καταγγελίες, χωρίς καν να κάνει μια στοιχειώδη διερεύνηση.

Στο “Τρίγωνο των Βερμούδων” έχουν χαθεί αεροπλάνα και πλοία. Στο δικό μας “τρίγωνο” της δικαιοσύνης χάνονταν καταγγελίες και υποθέσεις επί υποθέσεων. Είναι ένα τρίγωνο για το οποίο οι αναγνώστες της στήλης είχαν ενημερωθεί εγκαίρως. Κορυφές του τριγώνου οι Παπαγγελόπουλος, Θάνου, Τουλουπάκη.  Δική του επιλογή ήταν η τοποθέτηση, ως επικεφαλής της Αρχής, της κ. Ζαίρη-Αρκουλή, αν και δεν ήταν ιδιαιτέρως κομψό να τοποθετηθεί στην θέση αυτή η σύζυγος του ιδιοκτήτη μιας εταιρίας που ειδικεύεται στο να καθαρίζει υποθέσεις επιχειρηματιών, κάποιοι από τους οποίους έχουν απασχολήσει την Αρχή για τις δραστηριότητες τους.

Ακολούθησαν οι εκλογές, η κ. Ζαίρη, αντικαταστάθηκε, αλλά δεν ολοκληρώθηκε η έρευνα για το κατά πόσον όλα ήταν «αγγελικά πλασμένα» στην Αρχή της οποίας προΐστατο.  Τώρα, μετά τις αποκαλύψεις του iefimerida, ειναι ώρα να ερευνηθεί συνολικότερα η πολιτεία της.

Μοιραστείτε την είδηση