Τοξικότητα και δημόσιος λόγος

1 Min Read

Η λογική πλάνη ad hominem συμβαίνει όταν αντί να κριτικάρεις τα επιχειρήματα ή τις απόψεις του ατόμου με το οποίο συζητάς, κάνεις κριτική στο άτομο καθαυτό, ισχυριζόμενος ότι, με αυτόν τον τρόπο έκρινες και το επιχείρημά τους. Πρόκειται για μια από τις βασικές παθογένειες του δημόσιου λόγου, η οποία δεν υπηρετεί την ποιότητά του.

Στα καθ’ ημάς και καθώς αυτές τις μέρες ακούσαμε αρκετά και σε υψηλούς τόνους, είναι σημαντικό να επικρατήσει η νηφαλιότητα. Οι κοκορομαχίες και οι διαξιφισμοί σε πολλά ντεσιμπέλ δημιουργούν μια άνευ προηγουμένου τοξικότητα, η οποία σε καμία περίπτωση δεν υπηρετεί τελικά το δημόσιο συμφέρον.

Αυτό που χρειάζονται οι πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας είναι να ακούσουν προτάσεις για τα πολύ σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όπως ανεργία, γηρασμένος πληθυσμός, μεταλιγνιτική περίοδος και τόσα άλλα.

Όταν οι υποψήφιοι μιλούν με αγοραίους όρους και αντί να επικεντρώνουν στα μείζονα, εκτοξεύουν απλώς πυρά προς κάθε κατεύθυνση, αυτό σημαίνει ότι στο τέλος χαμένοι είναι οι πολίτες.

Σε μια περιφέρεια που έχει τόσα πολλά προβλήματα να λύσει, δεν έχουμε χρόνο για κοκορομαχίες. 

Μοιραστείτε την είδηση