Κάθε φορά και με άλλη αφορμή βγαίνει σε μεγάλες ποσότητες αυτή η τοξικότητα, αυτή η μικροψυχία και η διάθεση από μερίδα ανθρώπων, ει δυνατόν, να κατασπαράξουν αυτούς που δεν συμφωνούν με τα όσα λένε.
Τα εθνικά θέματα υπήρξαν διαχρονικά ένα από αυτά τα καυτά πεδία αντιπαράθεσης, αλλά τώρα και -ειδικά- εντός του χώρου των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, βλέπουμε ότι αυτό γίνεται μια συνήθεια και αφορά σε όλα τα θέματα.
Από τα ζητήματα ρατσισμού, έως το θέμα των παρακολουθήσεων. Το είδαμε σε μεγάλο βαθμό και το διάστημα της καραντίνας με αυτούς που συμφωνούσαν με τα μέτρα κι εκείνους που διαφωνούσαν, αλλά και ό,τι κατά καιρούς μπαίνει προς συζήτηση.
Ασφαλώς κι ο καθένας από εμάς έχει μια προσωπική άποψη για τα θέματα. Άλλοτε αυτή εδράζεται στη λογική και σε επιχειρήματα και άλλοτε απέχει μακριά από αυτό που ονομάζουμε κοινή λογική.
Την άποψή μας οφείλουμε να την λέμε και να γίνεται σεβαστή. Άλλο σεβαστή και άλλο αποδεκτή. Όχι, όμως, αφορμή για κανιβαλισμό και δολοφονία χαρακτήρα. Κάτι τέτοιο μας πάει αιώνες πίσω.