Το θέμα της σχεδιαζόμενης πολιτικής για το γάλα σε περιφερειακό επίπεδο έφερε στο περιφερειακό συμβούλιο ο βουλευτής και περιφερειακός σύμβουλος Θέμης Μουμουλίδης. Ο κ. Μουμουλίδης ζήτησε να συζητηθεί η σχεδιαζόμενη πολιτική σε επίπεδο περιφέρειας για το γάλα.

Με αφορμή τη συζήτηση ο πρόεδρος του νεοσύστατου συνεταιρισμού παραγωγών γάλακτος της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, Βασίλης Βασιλειάδης που ήταν παρών στο περιφερειακό συμβούλιο, πήρε το λόγο και έκανε γνωστό ότι τα πρώτα «ΑΤΜ» γάλακτος αναμένεται να εμφανιστούν το επόμενο διάστημα και στη Δυτική Μακεδονία. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία των παραγωγών γάλακτος της Κοζάνης και της Φλώρινας, οι οποίοι θα τοποθετήσουν τους Αυτόματους Πωλητές Γάλακτος σε πρώτη φάση στις μεγάλες πόλεις, προσπαθώντας έτσι να αντιμετωπίσουν τη λαίλαπα των καταιγιστικών γεγονότων που τους έχουν πλήξει μετά τη διακοπή συνεργασίας με τις μεγάλες γαλακτοβιομηχανίες.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του νεοσύστατου συνεταιρισμού παραγωγών γάλακτος της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, Βασίλη Βασιλειάδη ήδη έχει γίνει η παραγγελία των δύο πρώτων Αυτόματων Πωλητών Γάλακτος, ενώ αναμένεται γίνει και η παραγγελία άλλων οκτώ.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης επισήμανε ότι ήδη η περιφερειακή αρχή έχει κινηθεί όλο αυτό το διάστημα, που προέκυψε το ζήτημα με τις γαλακτοβιομηχανίες, σε συνεργασία με τους κτηνοτρόφους ώστε να εξευρεθούν οι ενδεδειγμένες λύσεις, όπως η καθετοποίηση της παραγωγής αγελαδινού γάλακτος, για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

 

Κοινοποίηση...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someonePrint this page