Η Speed αναλαμβάνει Σύμβουλος Στρατηγικής Περιβαλλοντικής Εκτίμησης του ΥΠΕΝ για τη μεταλιγνιτική μετάβαση

2 Min Read

Την ανάθεση της παροχής υπηρεσιών Συμβούλου Στρατηγικής Περιβαλλοντικής Εκτίμησης για το Πρόγραμμα ΔΙΚΑΙΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ 2021-2027 στην εταιρεία SPEED Σύμβουλοι Ανάπτυξης ΑΕ αποφάσισε το ΥΠΕΝ, κατόπιν σχετικού διαγωνισμού.

Στο αντικείμενο τoυ έργου περιλαμβάνονται :

- Advertisement -

-Η εκπόνηση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Σ.Μ.Π.Ε.).

-Η υποβολή συμπληρωματικών στοιχείων και τεκμηριώσεων που θα απαιτηθούν από την αρμόδια αρχή.

-Η υποστήριξη για την δημοσιοποίηση και την διαβούλευση της ΣΜΠΕ, καθώς και η παρακολούθηση των διαβουλεύσεων, συλλέγοντας τα σχετικά συμπεράσματα/ αποτελέσματα.

-Υποστήριξη των εργασιών της Συντονιστικής Επιτροπής ΔΑΜ, όσον αφορά την εκπόνηση, διαβούλευση και έγκριση της ΣΜΠΕ.

-Η πρόταση για την προσθήκη στις Σ.Μ.Π.Ε. κατάλληλων δεικτών που να συνεισφέρουν στην παρακολούθηση και αξιολόγηση των επιπτώσεων στο περιβάλλον, κατά την υλοποίηση του Προγράμματος.

-Η ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων της διαβούλευσης και των παρατηρήσεων που θα απαιτηθούν από την αρμόδια αρχή στη Σ.Μ.Π.Ε., καθώς και η καταγραφή των επιβαλλόμενων από την απόφαση έγκρισης της Σ.Μ.Π.Ε. τροποποιήσεων στο Πρόγραμμα.

Η διάρκεια της σύμβασης που θα υπογραφεί θα είναι 8 μήνες και συνολική δαπάνη που θα καταβάλλει το ΥΠΕΝ ανέρχεται σε 49.104 (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

Το προφίλ της SPEED

Η SPEED Σύμβουλοι Ανάπτυξης ΑΕ είναι μια από τις παλιότερες ανεξάρτητες εταιρείες συμβούλων. Από τη σύσταση της το 1989, η SPEED συμμετέχει ενεργά στην αγορά των μελετητικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Κύριο αντικείμενο της εταιρείας αποτελεί η παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών σε επιχειρήσεις και συλλογικούς επαγγελματικούς φορείς, σε υπουργεία και οργανισμούς του δημόσιου τομέα, σε υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς και σε φορείς της περιφερειακής διοίκησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η εταιρεία έχει αναπτύξει ένα δίκτυο συνεργατών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ οι δραστηριότητες της επεκτείνονται στην Κύπρο και σε άλλες χώρες της Μεσογείου και των Βαλκανίων.

Έχει συνεργαστεί με ένα ευρύ φάσμα φορέων και επιχειρήσεων στο διεθνή χώρο και έχει συμμετάσχει σε ένα μεγάλο αριθμό έργων στα πλαίσια ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Πηγή: energypress.gr

Μοιραστείτε την είδηση