Την επίσκεψή του στην Κοζάνη ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο ίδιος ο πρωθυπουργός

1 Min Read

Από το βήμα της Βουλής, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως έρχεται την ερχόμενη Παρασκευή 26 Νοεμβρίου στην Κοζάνη.

Η σχετική ανακοίνωση έγινε στο πλαίσιο της δευτερολογίας του πρωθυπουργού και στη συζήτηση, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, με θέμα τις αυξήσεις των τιμών.

- Advertisement -

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην απόφαση για απολιγνιτοποίηση σημειώνοντας πως  «η απόφαση να φύγουμε από το λιγνίτη είναι απόφαση που δεν έχει επιστροφή για την κυβέρνηση όχι μόνο γιατί αυτό επιβάλλει η σωστή πολιτική σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά και από οικονομικής πλευράς. Οι λιγνίτες δεν είναι αυτοί που ήταν πριν 10-15 χρόνια. Σήμερα προστιθέμενο το κόστος δικαιωμάτων πάνω στο κόστος του λιγνίτη, ο λιγνίτης δεν είναι ανταγωνιστικός. Η φτηνότερη ενέργεια στη χώρα είναι οι ΑΠΕ. Επειδή διακινούνται διάφορες θεωρίες συνωμοσίας για τη δήθεν επέλαση των αιολικών. Πείτε μας κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ ποιο ενεργειακό μείγμα φαντάζεστε ότι θα έχει η χώρα τα επόμενα 10-15 χρόνια; Εγώ θα είμαι στην Κοζάνη με το επιτελείο την Παρασκευή. Τι λέτε για τις ανεμογεννήτριες; Που πρέπει να μπουν; Τι για το φυσικό αέριο; Τι για τα φωτοβολταϊκά; Μιλήστε συγκεκριμένα. Πείτε μας ότι η δική μας πρόταση είναι αυτή»…

Μοιραστείτε την είδηση