Αλ. Τσίπρας: Κ. Μητσοτάκη, δεν αισθάνεστε την ανάγκη να πείτε mea culpa για τη βίαιη απολιγνιτοποίηση

1 Min Read

“Κ. Μητσοτάκη, δεν αισθάνεστε την ανάγκη να πείτε mea culpa για τη βίαιη απολιγνιτοποίηση, για το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων χωρίς σχέδιο ώστε η χώρα να παραμείνει αυτάρκης ενεργειακά; Προσωπικά, με τέτοια εκτόξευση των τιμών, θα αισθανόμουν την ανάγκη στη θέση σας” τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη Βουλή.

Συγκεκριμένα ως προς το πεδίο της ενέργειας, ζήτησε να «μην προσπαθείτε να κρύψετε τις ευθύνες σας για τις τρομακτικές αυξήσεις στην ενέργεια και τις επιλογές σας που έχουν οδηγήσει τη χώρα σε μια πρωτοφανή κοινωνική κρίση πολύ πριν ξεσπάσει ο πόλεμος στην Ουκρανία». Είπε ότι η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στις υψηλές τιμές ενέργειας, «εξαιτίας άστοχων κυβερνητικών επιλογών, εξαιτίας της ολιγωρίας στη λήψη μέτρων και εξαιτίας των εσφαλμένων δημοσιονομικών προτεραιοτήτων» και πως δεν υπάρχει δικαιολογία για την «ακριβότερη τιμή προμήθειας φυσικού αερίου στην περιοχή μας, για τη βίαιη απολιγνιτοποίηση, για τις υψηλότερες τιμές χονδρεμπορικής ηλεκτρικής ενέργειας στην ΕΕ, για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και των ηλεκτρικών δικτύων εν μέσω ενεργειακής κρίσης».

Υπογράμμισε ότι απαιτείται πλήρης ανασχεδιασμός της ενεργειακής στρατηγικής τής χώρας, με στόχο την αποκατάσταση της ενεργειακής ασφάλειας και επάρκειας και την ριζική μείωση των τιμών ρεύματος για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Μοιραστείτε την είδηση