Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας Κ. Κυριακίδου: Προς τη σωστή κατεύθυνση η στόχευση της κυβέρνησης για την πράσινη μετάβαση

1 Min Read

Η αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας Δυτικής Μακεδονίας Καλλιόπη Κυριακίδου μίλησε στο Thessaloniki Summit 2021. για τις προκλήσεις και για τις προοπτικές ανάπτυξης μετά την απολιγνιτοποιήση, στη διαδικασία της «πράσινης» μετάβασης.

- Advertisement -

«Πρέπει να προχωρήσουμε ραγδαία στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν επηρεαστήκαμε ψυχολογικά από τη γρήγορη απολιγνιτοποίηση. Σήμερα, συμπληρώνουμε πρωτιά στην ανεργία των νέων. Όμως, η στόχευση της κυβέρνησης κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση», είπε η κ. Κυριακίδου και συνέχισε: «Το πρόγραμμα δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης δεν φείδεται χρηματοδοτήσεων από πολλά ταμεία ευρωπαϊκά, ενώ δίνονται κίνητρα για επενδύσεις. Η Δυτική Μακεδονία θα παραμείνει το ενεργειακό κέντρο της χώρας, αλλά και θα πρωταγωνιστήσει στην έρευνα, την τεχνολογία και την καινοτομία».

Η κ. Κυριακίδου χαρακτήρισε εξαιρετικά σημαντικό το ενεργειακό πρόγραμμα «white dragon» για την εξέλιξη της τεχνολογίας υδρογόνου, που θα δώσει λύσεις αποθήκευσης για τις ΑΠΕ και θα βοηθήσει στη σταθερότητα των συστημάτων ενέργειας.

Υπογράμμισε δε, τη σημασία για την επικαιροποίηση του χωροταξικού σχεδιασμού για χωροθέτηση των επενδύσεων σε ΑΠΕ, ώστε μην πληγούν άλλοι παραγωγικοί κλάδοι, κυρίως ο πρωτογενής τομέας.

Φ.Γ. ΑΠΕ ΜΠΕ

 

Μοιραστείτε την είδηση