Αυτοδύναμο το Τμήμα Μαιευτικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

2 Min Read

Σε τροχιά αυτοδυναμίας βρίσκεται το Τμήμα Μαιευτικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας μετά και την ορκωμοσία, την προηγούμενη εβδομάδα, του πέμπτου μέλους ΔΕΠ σε θέση επίκουρου καθηγητή που είχε προκύψει από την αρχική διάθεση πέντε οργανικών θέσεων στο Τμήμα.

Οι πέντε θέσεις καλύφθηκαν από μέλη ΔΕΠ με τα παρακάτω γνωστικά αντικείμενα:

- Advertisement -

α) Μαιευτική – Γυναικολογία – Φυσιολογικός Τοκετός,

β) Μαιευτική – Γυναικολογία με έμφαση στη Γυναικολογική Ογκολογία,

γ) Παιδιατρική – Νεογνολογία,

δ) Νοσηλευτική και

ε) Βιολογία – Γενετική.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Τμήματος Μαιευτικής Σεραφείμ Σαββίδη, «παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία πλήρωσης της έκτης οργανικής θέσης που διατέθηκε στο τμήμα το έτος 2021, με γνωστικό αντικείμενο που άπτεται της διασφάλισης ποιότητας, των οικονομικών καθώς και της διοίκησης στον τομέα της υγείας. Η ολοκλήρωση της διαδικασίας αναμένεται περί τα τέλη του έτους».

Εκτός των οργανικών θέσεων, μετακινήθηκαν από άλλα τμήματα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στο τμήμα Μαιευτικής μία τακτική καθηγήτρια πρώτης βαθμίδας καθώς και ένας επίκουρος καθηγητής. Κατά συνέπεια με τα επτά μέλη ΔΕΠ και με την ολοκλήρωση της διαδικασίας κάλυψης της τρέχουσας (όγδοης) θέσης, το τμήμα γίνεται αυτοδύναμο.

«Όλα τα μέλη ΔΕΠ του τμήματος διαθέτουν λαμπρό επιστημονικό, ερευνητικό καθώς και επαγγελματικό έργο (συνολικά περίπου 1200 δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων). Στόχος του τμήματος είναι και οι μελλοντικές θέσεις να καλυφθούν με επιστήμονες αντίστοιχων ακαδημαϊκών προσόντων» πρόσθεσε ο κ. Σαββίδης.

Μοιραστείτε την είδηση