Χωρίς έκτακτη οικονομική ενίσχυση από το ΥΠΕΣ για τις ζημιές από τη θεομηνία της 5ης Αυγούστου ο Δήμος Σερβίων

3 Min Read

Εκτός της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης του Υπουργείου Εσωτερικών, που δόθηκε στους Δήμου Βελβεντού και Λαγκαδά, για τη θεομηνία της 5ης Αυγούστου έμεινε ο Δήμος Σερβίων, παρά τις ζημιές που είχε.
Με επιστολή του, στις 10 Αυγούστου, που απευθύνεται στον Υπουργό κ. Θεοδωρικάκο, ο Δήμαρχος Σερβίων Χρήστος Ελευθερίου ζητά ανάλογη οικονομική βοήθεια με αυτή του Δήμου Βελβεντού.
Όπως σημειώνει ο κ. Ελευθερίου «έχω ήδη ενημερώσει με προσωπικό μήνυμα από την Παρασκευή 7 Αυγούστου, ότι ο Δήμος Σερβίων επλήγη βάναυσα από την καταιγίδα «ΘΑΛΕΙΑ» με αποκορύφωμα την ισχυρή χαλαζόπτωση της περασμένης Τετάρτης(05/08/2020). Οι ζημιές που προκλήθηκαν στο φυτικό κεφάλαιο της περιοχής αλλά και στις υποδομές είναι τεράστιες. Οι εικόνες που επισυνάπτονται μιλούν από μόνες τους.
Ο Δήμος Σερβίων είναι ένας νεοσύστατος Δήμος που προέκυψε από τη διάσπαση του πρώην Δήμου Σερβίων – Βελβεντού. Στην τελευταία καταιγίδα το κέντρο του κυκλώνα ήταν ο κάμπος των Σερβίων και συγκεκριμένα οι εκτάσεις της κοινότητας Πλατανορρεύματος η οποία συνορεύει με τον Δήμο Βελβεντού.
Από τα μέσα ενημέρωσης πληροφορηθήκαμε ότι ο επίσης νεοσύστατος Δήμος Βελβεντού έλαβε έκτακτη επιχορήγηση με το πόσο των 150.000€ για την αντιμετώπιση των συνεπειών της καταιγίδας.
Προς τήρηση της ισοπολιτείας θεωρούμε ότι θα πρέπει και ο Δήμος Σερβίων να λάβει ανάλογη έκτακτη επιχορήγηση για να μπορέσει άμεσα να γίνει η αποκατάσταση στις υποδομές που δέχθηκαν καίριο πλήγμα από την καταιγίδα.
Ο Δήμος Σερβίων ως καθολικός διάδοχος του πρώην Δήμου Σερβίων – Βελβεντού έχει επωμιστεί όλο το βάρος των οφειλών του πρώην Δήμου και μία ενδεχόμενη έκτακτη επιχορήγηση
θα διευκόλυνε ελαφρώς την οικονομική δυσχέρεια στην οποία βρίσκεται ο Δήμος».

Καλλιόπη Βέττα: Κοινοβουλευτική ερώτηση για την έκτακτη χρηματοδότηση του Δήμου Σερβίων
Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση για την ανάγκη έκτακτης χρηματοδότησης του Δήμου Σερβίων.
Η ερώτηση βασίζεται στο υπόμνημα του Δήμου προς το Υπουργείο Εσωτερικών, στο οποίο καταγράφονται οι πρόσθετες ανάγκες χρηματοδότησης που προέκυψαν στην περιοχή καθώς η πρόσφατη κακοκαιρία κατέστρεψε σημαντικό μέρος των υποδομών και του οδικού δικτύου.
Η κ. Βέττα δήλωσε: «Η πρόσφατη κακοκαιρία, εκτός από τις ανυπολόγιστες ζημιές στην αγροτική παραγωγή, δημιούργησε σημαντικά προβλήματα στις υποδομές της περιοχής των Σερβίων. Το επαρχιακό και αγροτικό οδικό δίκτυο επιδεινώθηκε σημαντικά, γεγονός που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα και εμπόδια στις μετακινήσεις.
Τα αρμόδια Υπουργεία οφείλουν να ανταποκριθούν άμεσα στις εκκλήσεις των κατοίκων και του Δήμου, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που η γενική, αλλά και η τοπική, οικονομική κατάσταση είναι αρνητική. Η αποκατάσταση των βασικών υποδομών της περιοχής πρέπει να αποτελέσει ύψιστη προτεραιότητα της Πολιτείας. Κάθε καθυστέρηση ναρκοθετεί το παρόν και το μέλλον της οικονομίας και της κοινωνίας της ΠΕ Κοζάνης».

- Advertisement -
Μοιραστείτε την είδηση