«Δε δεχόμαστε να παθαίνουμε ηλεκτροσόκ όταν φτάνουν οι λογαριασμοί ρεύματος» λένε τα σωματεία της περιοχής

2 Min Read

Κινητοποίηση ενάντια στις αυξήσεις στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος πραγματοποίησαν χθες σωματεία της περιοχής (Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια, Γουνεργατών, Συνταξιούχων ΙΚΑ, Οικοδόμων).

«Διαμαρτυρόμαστε για το τεράστιο κύμα ακρίβειας και τις απανωτές αυξήσεις στο ρεύμα και συνολικά στην Ενέργεια. Οι αυξήσεις αυτές προϋπήρχαν, εξαιτίας της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας, της μετατροπής της ενέργειας σε εμπόρευμα, ενώ έγιναν μεγαλύτερες εξαιτίας και του πολέμου. Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά νοικοκυριά δεν ανέχονται να ζουν στα σκοτάδια και το κρύο για να κερδίζουν αμύθητα πλούτη επιχειρηματικοί όμιλοι στην ενέργεια» αναφέρουν τα σωματεία.

«Δε δεχόμαστε να παθαίνουμε ηλεκτροσόκ όταν μας φτάνουν οι λογαριασμοί του ρεύματος. Να πηγαίνουμε στο supermarket και να υπολογίζουμε τι δεν θα πάρουμε… Ένα στα πέντε νοικοκυριά να ξεπαγιάζει, να μην μπορούμε να βάλουμε στο σπίτι μας πετρέλαιο» λένε σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης.

Τα σωματεία διεκδικούν μείωση και πλαφόν στην τιμή της κιλοβατώρας, κατάργηση του ειδικού φόρου σε πετρέλαιο, βενζίνη και φυσικό αέριο, αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις και τις κοινωνικές παροχές, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης στο κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο, αλλά και το επίδομα θέρμανσης.

Να σημειωθεί ότι τα σωματεία συμμετέχουν στην πανελλαδική πανεργατική απεργία την ερχόμενη Τετάρτη 6 Απριλίου και στη συγκέντρωση που θα γίνει στις 10.30 στον πεζόδρομο της Κοζάνης.

Μοιραστείτε την είδηση