Δήμος Κοζάνης: Αυτοί που μας κληροδότησαν τις οφειλές του Αναψυκτηρίου, σήμερα διαμαρτύρονται…

3 Min Read

Επανέρχεται ο Δήμος Κοζάνης με νέα ανακοίνωση για το θέμα της μίσθωσης του αναψυκτηρίου του Αγίου Δημητρίου. Ο Δήμος Κοζάνης στη νέα ανακοίνωσε αναφέρεται στα οικονομικά στοιχεία και ζητά από την δημοτική κίνηση «να αποδεχτεί την πραγματικότητα».

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

- Advertisement -

Τρεις ημέρες πριν η παράταξη «Κοζάνη- Τόπος να Ζεις», και αφού πρώτα μίλησε με καταγγελτικό λόγο για την ανανέωση της μίσθωσης του Αναψυκτήριου, ζήτησε και έλαβε όλα τα οικονομικά στοιχεία που αφορούν στη συγκεκριμένη εκμίσθωση.

Όμως προς μεγάλη τους απογοήτευση ο πολυπόθητος θησαυρός αποδείχθηκε «άνθρακας».

Η πραγματικότητα, που θέλει την οφειλή της εκμισθώτριας εταιρίας να είναι μικρότερη από αυτήν που η Κίνηση παρέδωσε, είναι αλήθεια που δύσκολα «χωνεύεται» από τους συγκεκριμένους.

Όπως επίσης και το γεγονός, ότι η σημερινή διοίκηση, εφαρμόζοντας αποτελεσματικά το νέο συμφωνητικό, διασφαλίζει στο έπακρο τα συμφέροντα του δήμου.

Στο βωμό των εντυπώσεων, καθώς μόνο αυτό τους απέμεινε, επανήλθαν με νέα ανακοίνωση αποκρύπτοντας για ακόμη μια φορά την πραγματικότητα, καθώς αυτή δεν βόλευε (όπως συνήθως δεν βολεύει με αποτέλεσμα να “ξεχνούν” συστηματικά και άλλες οφειλές μισθώσεων που μας κληροδότησαν), επαναλαμβάνουν ανακρίβειες και επιβεβαιώνουν τις εμμονές που διαχρονικά και σταθερά χαρακτηρίζουν την παράταξή τους.

Δυστυχώς για την Κίνηση, οι αριθμοί λένε την αλήθεια.

Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους:

  1. Για το διάστημα από τον Δεκέμβριο 2015 έως και τον Αύγουστο 2019 οι ανεξόφλητες οφειλές της μισθώτριας εταιρείας ήταν 109.903,18 ευρώ.
  2. Για το διάστημα από τον Σεπτέμβριο 2019 έως και τον Νοέμβριο 2021 και ενώ μεσολάβησε η πανδημία με τις γνωστές σε όλους συνέπειες για τις επιχειρήσεις (11 και πλέον μήνες κλειστά καταστήματα κλπ) δεν υπάρχουν εκκρεμείς τρέχουσες υποχρεώσεις της μισθώτριας εταιρείας.
  3. Οι παλιές ανεξόφλητες οφειλές της μισθώτριας εταιρείας αντιστοιχούν σε 109.582,63 ευρώ, δηλαδή 320,55 ευρώ λιγότερα από το χρέος που παραλάβαμε.
  4. Η ανανέωση της σύμβασης εκμίσθωσης πραγματοποιήθηκε με όρο την αναγνώριση της υφιστάμενης οφειλής από τη μισθώτρια εταιρεία και τη δέσμευση για την τμηματική της εξόφληση, ώστε να διασφαλιστεί η είσπραξη της και να αποφευχθεί το ενδεχόμενο παραγραφής.

Εμείς θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τις επιχειρήσεις και να προασπίζουμε τα συμφέροντα του δήμου.

Αποδεχτείτε επιτέλους την πραγματικότητα.-

 

 

 

Μοιραστείτε την είδηση