Έκανα απλά τη δουλειά μου

1 Min Read

Ο διασώστης του ΕΚΑΒ Ευθύμης Αραβανής, μιλώντας στο podcast “Πρωταγωνιστές” του Σταύρου Θεοδωράκη και ερωτηθείς αν ένιωσε ήρωας επιστρέφοντας από την Τουρκία, απάντησε “έκανα απλά τη δουλειά μου”. Για όσους δεν τον γνωρίζουν, ο Αραβανής συμμετείχε στην ομάδα των διασωστών του ΕΚΑΒ που βρέθηκαν στην Τουρκία μετά τους φονικούς σεισμούς για να προσφέρουν βοήθεια.

Ο Αραβανής είναι ένας από τους πολλούς Έλληνες και Ελληνίδες που ως άλλοι γιατροί Ριέ (για να θυμηθούμε την Πανούκλα του Καμύ) δεν θεωρούν ότι αυτό που κάνουν -κι εμείς οι άλλοι βλέπουμε ως την υπέρτατη πράξη αυτοθυσίας και ηρωϊσμού-, είναι κάτι πέρα από το συνηθισμένο. Γι’ αυτούς είναι άλλη μια μέρα στη δουλειά την οποία αγαπούν κι έχουν επιλέξει να κάνουμε με σεβασμό.
Είναι το αντίθετο του διαβόητου πια σταθμάρχη της Λάρισας αλλά και των συναδέλφων του, που άλλος επέλεξε να πάρει αναρρωτική και άλλος να φύγει λίγο νωρίτερα.
Στη βάρδιά τους έγινε η στραβή κι ένας από τους βασικούς λόγους είναι ότι δεν αντιμετώπισαν το έργο τους με τη σημασία που έπρεπε. Όπως έχουμε ξαναγράψει, το να κάνεις με επαγγελματισμό της δουλειά σου ισοδυναμεί με ηρωϊκή πράξη σήμερα. Δεν θα έπρεπε όμως.
Μοιραστείτε την είδηση