Επιστολή Χατζημαρκάκη στον ΠΘ με αναφορές στην Δυτική Μακεδονία

3 Min Read

Tον Έλληνα Πρωθυπουργό συνεχάρη “για αυτό το αξιοσημείωτο εκλογικό αποτέλεσμα”, ευχόμενός του καλή επιτυχία και την απαραίτητη τύχη για την επόμενη τετραετία, ο Γιώργος Χατζημαρκάκης, Διευθύνων Σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Υδρογόνου “Hydrogen Europe” κα πρώην Γερμανός ευρωβουλευτής.

Σε επιστολή του προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο κ. Χατζημαρκάκης, αναφέρει μεταξύ άλλων:

“Αυτό το συντριπτικό αποτέλεσμα επισημαίνει κρατά τη χώρα στον δρόμο της σταθερότητας και της αξιοπρεπούς ανάπτυξης, μια εξέλιξη που είναι τόσο σημαντική για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες εντός και εκτός Ελλάδας έπειτα από τα ταραγμένα χρόνια που έπληξαν πολύ σκληρά τη χώρα. Η Ελλάδα έχει επιστρέψει σε τροχιά ανάπτυξης αλλά οι προκλήσεις που συνεχίζονται και οι πολλαπλές κρίσεις στην Ευρώπη και παγκοσμίως θα χρειαστούν τολμηρές και στοχευμένες δράσεις”.

“Η σταθερή πολιτική πλειοψηφία”, τονίζει, “που κατέκτησε η Νέα Δημοκρατία θα δημιουργήσει το απαραίτητο έδαφος για την συνέχιση και εξέλιξη μιας αποδοτικής και δομημένης ενεργειακής πολιτικής, καθώς η ενέργεια είναι ο κύριος παράγοντας για σταθερότητα στη καθημερινή ζωή των πολιτών, της βιομηχανίας και ιδιαίτερα των τιμών”.

Σχετικά με το ενεργειακό μέλλον της χώρας ο κ. Χατζημαρκάκης επισημαίνει ότι το υδρογόνο θα διαδραματίσει θεμελιώδη ρόλο. Θα επιτρέψει την αντιστάθμιση της διαλείπουσας περιόδου ενός ταχέως αναπτυσσόμενου τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ελλάδα. Θα συμβάλει στην αντικατάσταση των ορυκτών πηγών ενέργειας ειδικά για την παραγωγή ενέργειας που εξακολουθεί να βασίζεται στον λιγνίτη.

Στη συνέχεια αναφέρεται στην σταδιακή κατάργηση των λιγνιτικών μονάδων πολύ νωρίτερα από άλλες ευρωπαϊκές οικονομίες. “Ο τομέας του υδρογόνου είναι έτοιμος για να υποστηρίξει αυτήν την διαδικασία υπό την ηγεσία του κ. Μητσοτάκη”.

“Η Δυτική Μακεδονία”, επισημαίνει ο κ. Χατζημαρκάκης, “θα είναι ένα από τα hotspots της μετάβασης προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τις καθαρές τεχνολογίες και το υδρογόνο. Υπό την κυβέρνηση Μητσοτάκη, το μεγαλύτερο IPCEI της Ευρωπαϊκής ιστορίας παρουσιάστηκε με το «Green Hippo» που αναδεικνύει ταυτόχρονα τον ισχυρό ρόλο της Ελλάδας στην οικονομία του υδρογόνου. Θα πρέπει να κάνει όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες περήφανους καθώς αυτός ο προσανατολισμένος στο μέλλον τομέας χρειάζεται πρωτοπόρους που σίγουρα έχει να προσφέρει η ελληνική βιομηχανία”.

Τέλος ο πρώην ευρωβουλευτής τόνισε ότι είναι βαθιά πεπεισμένος ότι, παράλληλα του τουρισμού, ο τομέας του υδρογόνου θα συμβάλει μαζικά στη βιώσιμη και διαρκή οικονομική ανάπτυξη. Είναι οι δύο κινητήριες δυνάμεις της ελληνικής οικονομίας καθώς ο οικολογικός τουρισμός θα είναι ένας από τους στρατηγικούς στόχους του κλάδου του υδρογόνου στην Ελλάδα.

Κλείνοντας τόνισε ότι ο Ευρωπαϊκός Σύνδεσμος Υδρογόνου θα στηρίξει την προσπάθειά της Ελλάδας και της Ελληνικής Κυβέρνησης για ενεργειακή ανεξαρτησία.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Μοιραστείτε την είδηση