Για τον Αργύρη Δούσιο

2 Min Read

Ένας ξεχωριστός άνθρωπος με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τον τόπο του, την Κοζάνη, και τα κοινά, μας άφησε την περασμένη Πέμπτη 24/2. Ο Αργύρης Δούσιος, ένας πραγματικός ευπατρίδης (τίτλος που του απέδωσε δικαίως ο αγαπημένος του φίλος Μιχάλης Πιτένης) έζησε μια ζωή γεμάτη δουλειά, πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες, εμφορούμενος από διάθεση προσφοράς και δημοκρατικές πεποιθήσεις.
Λάτρης του διαλόγου, της γνώσης, αλλά ταυτόχρονα και της δράσης, υπήρξε πρωτεργάτης της δημιουργίας του Συλλόγου Φίλων της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Τότε, μεταφέροντας την έγνοια, αλλά και την εμπειρία του στενού του φίλου Φάνη Πάμπα από τον αντίστοιχο σύλλογο φίλων της Βιβλιοθήκης της Βιέννης, προσέγγισε τον αρχικό πυρήνα των ανθρώπων που εν συνεχεία αποτέλεσαν την προσωρινή διοικούσα και τα πρώτα διοικητικά συμβούλια του Συλλόγου Φίλων της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης.
Πάντα ήρεμος και σοβαρός, συνεπής και δίκαιος υπήρξε από τους ανθρώπους που εμπιστεύονται τους νεότερους και διακριτικά μεταλαμπαδεύουν στις επόμενες γενιές σημαντικές αξίες.
Στην αγαπημένη του σύζυγο Αθηνά Γρηγοροπούλου-Δούσιου και στα παιδιά του ειλικρινή συλλυπητήρια.

Στην φωτογραφία από εκδήλωση κοπής πίτας του Συλλόγου Φίλων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, που μας έστειλε ο Γιώργος Κάτανας, εικονίζονται από αριστερά προς τα δεξιά οι: Κώστας Ντίνας, Αργύρης Δούσιος, Γιάννης Παγούνης, Ματίνα Τσικριτζή-Μόμτσιου, Τάκης Πάπιστας, Ιωάννα Κωσταρέλλα.

- Advertisement -

Ιωάννα Κωσταρέλλα

Μοιραστείτε την είδηση