Γιώργος Παπανδρέου από Κοζάνη: “Να ξαναφτιάξουμε την παράταξη που θα εκφράζει τις πραγματικές ανάγκες, τους πόθους και τα οράματα του ελληνικού λαού”

3 Min Read

Μήνυμα από την ενεργειακή καρδιά της χώρας έστειλε ο Γιώργος Παπανδρέου υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ κατά την διάρκεια της ομιλίας του σε συγκέντρωση μελών του κόμματος στην Κοζάνη.

«Είμαστε στην πορεία να ξαναφτιάξουμε την παράταξη  που θα εκφράζει τις πραγματικές ανάγκες τους πόθους και τα οράματα του ελληνικού λαού, μια παράταξη που θα σχεδιάζει την κοινωνική δικαιοσύνη και τις νέες προοπτικές της οικονομίας δήλωσε και κάλεσε τους φίλους και τα μέλη του κόμματος  να προσέλθουν στις κάλπες «να κάνουμε την 5η Δεκεμβρίου γιορτή της Δημοκρατίας να πάρετε εσείς την παράταξη στα χέρια σας».  Ο κ. Παπανδρέου ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός σε όσους προσπαθούν «να προκαταλάβουν τις εσωκομματικές διαδικασίες» που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη λέγοντας «τον πρόεδρο του κινήματος θα τον εκλέξουν εμείς και όχι κάποιοι άλλοι,  δεν θα επιτρέψουμε σε κάποιους να μας κάνουν ένα μικρό κι ελεγχόμενο κόμμα».

Χαρακτήρισε ως  κατάπτυστο το δημοσίευμα που αναφερόταν στην Φώφη Γεννηματά, επισημαίνοντας «τα σχόλια τους, χαρακτηρίζουν τους ίδιους που κρύβονται πίσω από την δήθεν ελευθερία της έκφρασης»

Μίλησε για φαινόμενα «πελατοκρατίας και  πλουτοκρατίας που πραγματικά ορίζουν τις τύχες της χώρας (..)αυτό ήρθαμε να αλλάξουμε να κτίσουμε, ένα δημοκρατικό σοσιαλιστικό κίνημα που θα εγγυάται τα δικαιώματα και την προοπτική του Ελληνικού λαού, γι’αυτό είμαι εδώ» τόνισε ο κ. Παπανδρέου  «να γίνουμε πλειοψηφούσα  δύναμη να σηκώσουμε τον ήλιο πάνω από την Ελλάδα».

Αναφερόμενος στην Κοζάνη και την απολιγνιτοποίηση τόνισε ότι «έχει χτυπηθεί από την έλλειψη πρόνοιας την έλλειψη σχεδιασμού την έλλειψη προετοιμασίας και μαζί με την Κοζάνη έχει κτυπηθεί όλη η Ελλάδα από την ενεργειακή κρίση».  Ο κ Παπανδρέου υπενθύμισε τις κυβερνητικές πολιτικές της θητείας του στα θέματα της Πράσινης ανάπτυξης τονίζοντας ότι «εάν είχαν εισακουστεί αυτά που ξεκινήσαμε πριν από 13 χρόνια  με την πράσινη ανάπτυξη, σήμερα θα υπήρχαν πρόνοιες για μια ομαλή μετάβαση που θα στήριζε την παραγωγή ενέργειας,  θα στήριζε το εργατικό δυναμικό της Κοζάνης και Πτολεμαΐδας. Σήμερα θα είχαμε μια διαφορετική εικόνα και δεν θα είχαμε αυτήν την μεγάλη κρίση που ζει αυτή η περιοχή» κατέληξε.

Αναφερόμενος στο παρελθόν δήλωσε ότι «είμαι περήφανος που δεν υπολόγισα το πολιτικό κόστος  παρότι είχαμε απέναντι μας τα συμφέροντα»,  υπογράμμισε ότι «κτυπηθήκαμε από τα συμφέροντα υπήρξε και υπάρχει λασπολογία  απέναντι μας, αλλά  ο Παπανδρέου δεν κρατιέται από πουθενά, δεν κρατιέται από κανέναν».

ΠΗΓΗ ΑΠΕ ΜΠΕ Σ. Κουταβας

Μοιραστείτε την είδηση