Η αγορά της Κοζάνης ΓιορτάΖΕΙ αύριο πρώτη Τρίτη του Οκτώβρη και καλεί τους καταναλωτές να την επισκεφθούν με προσφορές και happenings

2 Min Read

Πρώτη Τρίτη του Οκτώβρη αύριο, μια μέρα που υπό κανονικές συνθήκες θα κορυφωνόταν ο «Νιάημερος». Τα μέτρα όμως για την αντιμετώπιση του κορωνοιού επέβαλλαν και φέτος τη μη διεξαγωγή του, με τον Εμπορικό Σύλλογο της Κοζάνης, το ΕΒΕ και το Δήμο να στοχεύουν να καλύψουν το κενό με μια όμορφη γιορτή της τοπικής μας αγοράς με ειδικές τιμές, προσφορές και happenings.
Ο Εμπορικός Σύλλογος, όπως ανέφερε και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης Σάκη Δραγατσίκα, στοχεύει στη δημιουργία ενός θετικού κλίματος και μια καλύτερη ψυχολογία ώστε να βγει ο κόσμος στην αγορά, να κάνει τη βόλτα του και να κερδίσει κάνοντας τις αγορές του.
Στους κεντρικούς δρόμους της αγοράς θα υπάρχουν DJ που θα παίξουν μουσική, catering με βασικό κέρασμα χαλβά και σε άλλο σημείο catering με ζεστό κρασάκι.
Οι εκδηλώσεις θα διεξαχθούν στις οδούς Βενιζέλου, Μακεδονομάχων και Τσιμηνάκη.
«Να αγκαλιάσουν την προσπάθεια των εμπόρων της Κοζάνης» ζήτησε από τους καταναλωτές ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Κοζάνης Γιάννης Μητλιάγκας ενώ ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης Κώστας Κυριακίδης τόνισε πως θα πρέπει να γίνονται όσο περισσότερες δράσεις στην κατεύθυνση να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που άφησε πίσω της η πανδημία.
Να σημειώσουμε εδώ πως μπορεί ο «Νιάημερος» να αποτελεί για όλους τους Κοζανίτες μια μεγάλη γιορτή, για το στεγασμένο εμπόριο όμως διαχρονικά είναι μια «πληγή» καθώς ο μεγάλος τζίρος του πανηγυριού σε συντριπτικά ποσοστά «φεύγει» εκτός περιοχής (85% των εκθετών είναι εκτός περιοχής) και εκτροχιάζει την αγορά της Κοζάνης κάθε Οκτώβριο. Από την άλλη φυσικά υπάρχουν και οι έμποροι, οι επιχειρήσεις εστίασης αλλά και οι ιδιοκτήτες των ψυχαγωγικών παιχνιδιών, που συμμετείχαν στο «Νιάημερο» και θα βλέπουν ένα σημαντικό ετήσιο έσοδο να χάνεται.

Μοιραστείτε την είδηση