Η αποχή δεν είναι αποδεκτή επιλογή

1 Min Read

Η απογοήτευση από τα πρόσωπα της πολιτικής πολλές φορές δεν πρέπει να σημαίνει απογοήτευση από την πολιτική. Η άσκηση της πολιτικής αφορά στην παραγωγή ιδεών και στον τρόπο εφαρμογής τους σε πολύ σημαντικά ζητήματα της ανθρώπινης ύπαρξης και της εξέλιξης της κοινωνίας μας.

Όλα αυτά που ζούμε και (πρέπει να) θεωρούμε δεδομένα, όπως η ελευθερία, η λειτουργία των θεσμών, η δικαιοσύνη και ο πολιτισμός είναι αποτέλεσμα της άσκησης πολιτικής.

- Advertisement -

Επομένως, το γεγονός ότι μπορεί να μην μας αρέσουν τα πρόσωπα που κατέρχονται για να διεκδικήσουν την ψήφο μας ή να μην μας ικανοποιούν οι ιδέες τους, δεν σημαίνει ότι πρέπει να οδηγούμαστε στην αποχή ή στην παντελή αδιαφορία για τα όσα γύρω μας συμβαίνουν.Για το λόγο αυτό η αποχή δεν μπορεί να είναι αποδεκτή επιλογή για τις εκλογές αυτής της Κυριακής, αλλά και για όλες τις εκλογές. Αποχή σημαίνει αδιαφορώ για οτιδήποτε συμβαίνει γύρω μου και προφανώς απέχοντας από την ψηφοφορία δεν στέλνουμε κανενός είδους μηνύματος στους υποψηφίους. Απλά τους νομιμοποιούμε με μικρή συμμετοχή να παίρνουν σοβαρές αποφάσεις για τις ζωές όλων μας.

Μοιραστείτε την είδηση