Κ. Κυριακίδης: «Είναι άδικο για τρεις εκθέτες να την πληρώνουν όλοι» – Δυσαρέσκεια για το δεκαήμερο «λουκέτο» στην λαϊκή αγορά του Σαββάτου

2 Min Read

Την δυσαρέσκειά του για την απόφαση του δεκαήμερου «λουκέτου» στην μεγάλη λαϊκή αγορά της Κοζάνης στην οδό Αριστοτέλους, εξέφρασε μιλώντας στον «Χ» ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κώστας Κυριακίδης.

«Είναι άδικο για τους τρεις, τέσσερις εκθέτες που στην αρχή συμμορφώνονται στις παρατηρήσεις μας και στην συνέχεια δεν τηρούν τα απαραίτητα μέτραμ να την πληρώνουν όλοι. Δυστυχώς ο νόμος δημιουργεί κάποια κενά που δεν μας επιτρέπει σε τέτοιες περιπτώσεις να αποβάλλουμε από την λαϊκή όσους δεν συμμορφώνονται»  αναφέρει ο κ. Κυριακίδης.

Η απόφαση – ποινή για το κλείσιμο της λαϊκής, χαρακτηρίζεται «αυστηρή» από τον κ. Κυριακίδη ο οποίος τονίζει πως είναι αδύνατον να υπάρξει απόλυτος έλεγχος από την δημοτική αστυνομία. Μάλιστα υπενθυμίζει την δήλωση του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια «δεν μπορεί να υπάρχει ένας αστυνομικός ή ένας γιατρός για κάθε πολίτη», παραφράζοντας την σε «δεν μπορούν να υπάρχουν 340 δημοτικοί αστυνομικοί για 340 εκθέτες». Δήλωσε πως ο Δήμος Κοζάνης σέβεται, αποδέχεται και θα εφαρμόσει την απόφαση, προσθέτοντας πως αποτελεί ωστόσο πλήγμα τόσο για τους τοπικούς παραγωγούς όσο και για τους πολίτες της περιοχής.

Παρόλαυτα σεβόμαστε και αποδεχόμαστε την απόφαση που έχουν εκδώσει τα πέντε Υπουργεία την οποία και θα εφαρμόσουμε.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Κυριακίδης δήλωσε πως ανάλογος έλεγχος από το Τμήμα Εμπορίου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην λαϊκή της Κοζάνης δεν έχει ξαναγίνει: «χωρίς να θέλω να ρίξω ευθύνες, από την αρχή της δικής μου θητείας δεν έχει γίνει κανένας έλεγχος γιατί δεν έχει προβλεφθεί διαδικασία για τους υπαλλήλους να εργάζονται Σάββατο»

Αργυρώ Ξανθοπούλου

Μοιραστείτε την είδηση