Κ. Μητσοτάκης για νοσοκομειακό χάρτη Δυτικής Μακεδονίας και εμβολιασμό

3 Min Read

O Πρωθυπουργός αναφερόμενος σε θέματα υγείας ανέφερε σήμερα στην Κοζάνη:

Μια τελευταία κουβέντα που αφορά τα ζητήματα της υγείας και συζητήσαμε μάλιστα και με το πανεπιστήμιο: τη δυνατότητα ενδεχομένως κάποιων προγραμμάτων ξενόγλωσσων στην Πτολεμαΐδα για να μπορούν να προσελκύσουν φοιτητές από τις γειτονικές χώρες στον τομέα της νοσηλευτικής. Θέλω να επισημάνω ότι τα νοσοκομεία της περιοχής έχουν στηριχθεί από την Κυβέρνηση εν μέσω Covid. Και το νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας έχει σήμερα έξι αν δεν κάνω λάθος, κλίνες εντατικής θεραπείας. Η Κοζάνη δεν είχε, έχει 5 τώρα. Και αυτή είναι μία παρακαταθήκη η οποία θα μείνει και για την επόμενη ημέρα, στη μετά-covid εποχή.

- Advertisement -

Με έναν σωστό εξορθολογισμό του νοσοκομειακού χάρτη και στη Δυτική Μακεδονία θα μπορούμε να παρέχουμε καλύτερης ποιότητας υπηρεσίες υγείας αξιοποιώντας όλες, το τονίζω, όλες τις δομές που έχουμε στην διάθεσή μας αυτή τη στιγμή.

Να κάνω ακόμα μία έκκληση εδώ στη Δυτική Μακεδονία να εργαστούμε όλοι για να αυξήσουμε τα ποσοστά εμβολιασμού. Μπορούμε καλύτερα και εδώ στην Δυτική Μακεδονία. Βλέπουμε τις τελευταίες εβδομάδες μία σημαντική αύξηση του ρυθμού εμβολιασμών και για την πρώτη δόση αλλά και για την τρίτη δόση στην οποία επιμένω πάρα πολύ. Πάρα πολύ επιμένω στην τρίτη δόση. Είναι εξαιρετικά σημαντική διότι γνωρίζουμε πια ότι ασθενεί η άμυνα του οργανισμού ειδικά για τους πιο ηλικιωμένους συμπολίτες μας. Άρα πηγαίνετε και κάντε παρακαλώ την τρίτη δόση όσοι έχετε κάνει την πρώτη και την δεύτερη, από τη στιγμή που το σύστημα σας δίνει τη δυνατότητα να την κάνετε. Και αν δεν έχετε κάνει ακόμα την πρώτη δόση, ακούστε τις ιστορίες όσων βρέθηκαν στην εντατική ανεμβολίαστοι και έρχονται τώρα, είδαν τον χάρο κατάματα, τη γλίτωσαν και έρχονται τώρα και λένε «Μακάρι να το ήξερα να είχα κάνει το εμβόλιο νωρίτερα».

Δυστυχώς, όμως, αυτό δεν ισχύει για όλους τους συμπολίτες μας. Σήμερα ακόμα δεκάδες άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους κάθε μέρα στην πατρίδα μας. Και ένα μεγάλο ποσοστό είναι συμπολίτες μας που δυστυχώς καταλήγουν διότι δεν έκαναν την επιστημονικά ορθή, ηθικά ορθή, κοινωνικά ορθή επιλογή να πάνε να εμβολιαστούν.

Μοιραστείτε την είδηση