Μαμά, γερνάω

1 Min Read

Αποκαρδιωτικά είναι τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τη σύνθεση του πληθυσμού της Δυτικής Μακεδονίας. Η Δυτική Μακεδονία μικραίνει, γερνάει και γερνάει γρήγορα. Στην ηλικιακή ομάδα 30-39 παρατηρείται η μεγαλύτερη πτώση σε σχέση με την απογραφή του 2011.

Τα αίτια, βέβαια, είναι πολλά και κάποια από αυτά δεν αφορούν ειδικά στη Δυτική Μακεδονία, αφού η μείωση των γεννήσεων και η συνεπαγόμενη γήρανση του πληθυσμού είναι μια εικόνα που παρατηρείται σε όλη τη χώρα.

Εδώ, όμως, υπάρχει ένα αλλά που σχετίζεται με το γεγονός ότι την ώρα που εδώ χάσαμε 10% του πληθυσμού, σε άλλες περιφέρειες, όπως πχ. στην Ήπειρο η μείωση αυτή είναι μισή 5%, ενώ στο Νότιο Αιγαίο υπάρχει αύξηση.

Θα μου πείτε εδώ δεν έχουμε Ρόδο και Κω, ούτε τουρισμό όλο το χρόνο. Πρέπει να βρούμε, όμως, τι θα κάνουμε γιατί στο τέλος θα μείνουμε τρεις κι ο κούκος.

Αυτό, λοιπόν, είναι ένα πολύ σημαντικό για την ατζέντα της προεκλογικής μας περιόδου, κατά την οποία όλοι διατείνονται ότι θέλουν να βοηθήσουν τον τόπο μας, αλλά κανείς δεν λέει πώς. Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, από τα βασικά που είναι να κάνουμε ελκυστικό τον τόπο μας για τους νέους του.

Μοιραστείτε την είδηση