Μεγάλη η πίεση στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης – Εκτινάχθηκε ο αριθμός των κρουσμάτων στη Δ Μακεδονία

1 Min Read

Δύσκολη περιγράφεται η κατάσταση που επικρατεί στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο της Κοζάνης τις τελευταίες ημέρες, με τον αριθμό των εισαγωγών ασθενών με Covid-19 να είναι ίδιος με τον αριθμό των εξιτηρίων.

Ένας άνθρωπος νοσηλεύεται διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ, ενώ η Κλινική Covid είναι υπερπλήρης. Ασθενείς που φτάνουν στο νοσοκομείο μεταφέρονται σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα της ευρύτερης περιοχής, κυρίως στο Μποδοσάκειο, αλλά και στα Γρεβενά -όπου υπάρχει διαθέσιμη κλίνη.

- Advertisement -

Χαρακτηριστικά είναι τα στοιχεία για τον αριθμό των μολύνσεων: Στη δυτική Μακεδονία ο αριθμός ήταν σταθερός τις τελευταίες εβδομάδες -μεταξύ 1.600 και 1.700 κρουσμάτων- ενώ μόνο την τελευταία εβδομάδα ο αριθμός έφτασε τα 1.800 κρούσματα. Από αυτά, πάνω από 900 καταγράφονται στον δήμο Κοζάνης, με αυξητική πορεία της τάξης του 74% σε λίγες μόνο ημέρες, ενώ 87% είναι η αύξηση στον δήμο Εορδαίας.

Χαμηλά παραμένουν τα ποσοστά εμβολιασμού -55% στην ΠΕ Κοζάνης, 51% στην ΠΕ Φλώρινας, 54% στην ΠΕ Γρεβενών, και 58% στην ΠΕ Καστοριάς. Οι εισαγωγές αναφέρεται ότι αφορούν σε μεγάλο βαθμό νέους ανθρώπους, και ο διευθυντής της ΜΕΘ του Μαμάτσειου Νοσοκομείου, Κωνσταντίνος Στόκκος, απευθύνει έκκληση για εμβολιασμό σε όλους.

Σύνταξη Θωμάς (Μάκης) Νασιάδης ΕΡΤ Κοζάνης
Μοιραστείτε την είδηση