Μήνυση κατα Καραμανλή και Μιχ. Παπαδόπουλου για τα Τέμπη

2 Min Read

Η μήνυση στρέφεται εναντίον Κώστα Καραμανλή και Μιχάλη Παπαδόπουλου

Στην Εισαγγελία της Λάρισας προσήλθαν  την Πέμπτη 13 Ιουνίου και κατέθεσαν μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος, της κατάχρησης εξουσίας και της περιύβρισης νεκρού, οι συγγενείς του 66χρονου ελεύθερου επαγγελματία από τη Θεσσαλονίκη, γενετικό υλικό του οποίου εντοπίστηκε στο ιδιωτικό οικόπεδο όπου έχουν μεταφερθεί από τις πρώτες ημέρες του εγκληματικού δυστυχήματος στα Τέμπη χώματα και μπάζα από τη σιδηροδρομική τραγωδία.

- Advertisement -

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών η έγκληση απευθύνεται και κατά εισαγγελικών – ανακριτικών πράξεων ή παραλείψεων που κατά τους μηνυτές, οδήγησαν στην πλημμελή διερεύνηση, ακόμη και στην παρακώλυση της έρευνας.

Την αποκάλυψη των ευρημάτων από την ανάλυση στα χώματα του οικοπέδου στα Πηγάδια Ευαγγελισμού του δήμου Τεμπών είχε κάνει η εφημερίδα «Ελευθερία». Σύμφωνα με το δημοσίευμα, είχε προσδιοριστεί γενετικός τύπος που ταυτίστηκε με το DNA επιβάτη – θύματος του πολύνεκρου δυστυχήματος. Το εύρημα καταγράφεται, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στην έκθεση της Υποδιεύθυνσης Βιολογικών και Βιοχημικών Αναλύσεων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ., που διαβιβάστηκε στον εφέτη ανακριτή Σωτ. Μπακαΐμη.

Σημειώνεται ότι διαβιβάστηκε στη Βουλή από το υπουργείο Δικαιοσύνης άλλη μία ποινική δικογραφία που αφορά τον πρώην υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κωνσταντίνο Αχ. Καραμανλή και τον πρώην υφυπουργό, Μιχάλη Παπαδόπουλο.

Πηγή: Εφημερίδα Συντακτών

Μοιραστείτε την είδηση