Μήπως φοβήθηκαν ότι θα τους βγει το λάδι;

2 Min Read

Τελικά δεν πήγαν για λάδι οι άνεργοι της περιοχής. Μήπως φοβήθηκαν ότι θα τους βγει το λάδι; Ουδείς γνωρίζει. Πάντως ο αρμόδιος υπουργός είπε ότι τελικά μόλις δύο ανταποκρίθηκαν από τον περιορισμένο -έτσι κι αλλιώς- αριθμό αυτών που δήλωσαν ενδιαφέρον.

Το στοιχείο αυτό έχει μεγάλη σημασία και αξίζει να το δούμε με προσοχή. Με πολύ μεγαλύτερη από αυτή που δείχνουμε σε άλλα πράγματα. 

- Advertisement -

Μπορεί να έχει αρκετές ερμηνείες, με επικρατέστερες τις εξής: α) οι άνεργοι της περιοχής έχουν άδηλα εισοδήματα και δεν ενδιαφέρονται για δουλειά β) οι άνεργοι της περιοχής παρότι θέλουν διακαώς δουλειά, φοβούνται τη χειρωνακτική εργασία γ) οι άνεργοι της περιοχής δεν ενημερώθηκαν σωστά δ) οι άνεργοι της περιοχής δεν θέλουν να φύγουν από τον τόπο κατοικίας τους.

Όποια κι αν είναι εξήγηση, καλό είναι να την ξέρουμε. Πώς; Ψάχνοντας και ρωτώντας με σοβαρές έρευνες τον ντόπιο πληθυσμό. Όταν υπάρχει η δυνατότητα ένας άνεργος να πάρει κάποια καλά χρήματα για μια δουλειά και αυτός δεν πάει, θα πρέπει να υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος. 

Ως γνωστόν για να βελτιώσεις κάτι, πρέπει να έχεις καλή εικόνα της κατάστασης. Διαφορετικά δεν μπορείς να βρεις τα κατάλληλα εργαλεία. Και στην περίπτωσή μας είναι προφανές ότι δεν έχουμε καθόλου καλή εικόνα της κατάστασης.

Μοιραστείτε την είδηση