Ο χώρος του ΟΣΕ στην τύχη του

2 Min Read

Όταν ο δημόσιος χώρος αφήνεται στην τύχη του, τότε είναι φυσικό να τον οικειοποιούνται περιθωριακά στοιχεία, αντί να τον χαίρονται οι οικογένειες της πόλης.

Ο λόγος για τον κατακαημένο χώρο του ΟΣΕ, αυτόν που έχει παραχωρηθεί για 99 χρόνια στο Δήμο κι έχει αφεθεί στην τύχη του.

- Advertisement -

Σκουπίδια, εγκατάλειψη και παρακμή είναι η εικόνα που αντικρίζουν όσοι πηγαίνουν αναζητώντας ελεύθερο χώρο για λίγο παιχνίδι με το ποδήλατο ή για περπάτημα. Είναι, μάλιστα, τόση η έλλειψη χώρων για παιχνίδι στην πόλη που οι έρμοι γονείς πηγαίνουν τα παιδιά τους για ποδήλατο στο σημείο που έπεσε λίγη άσφαλτος, και αυτή της κακιάς ώρας, και αποτελεί υποτίθεται το χώρο στάθμευσης της λαϊκής αγοράς.

Προχθές, λίγο πιο ‘κει, πίσω από τις αποθήκες της παλιάς Ένωσης, για πολλοστή φορά κάποιοι νεαροί αποφάσισαν να κάνουν αυτά που βλέπουν στο tik tok. Έπαιρναν, λοιπόν, διάφορα αντικείμενα (τηλεοράσεις, γραφεία και άλλο εξοπλισμό) που κάποιοι εγκατέλειψαν εκεί και τα έσπαγαν με δύναμη. Αυτό έχει συμβεί και άλλες φορές στο χώρο του ΟΣΕ, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που θεωρούν παιχνίδι να μετακινούν χωρίς λόγο τα βαγόνια πάνω στις ράγες.

Αν o χώρος δε νοικοκυρευτεί και κυρίως καθαριστεί και δεν υπάρχει έλεγχος, τα φαινόμενα αυτά θα γενικευτούν και σύντομα δεν θα πλησιάζει κανείς. Ως γνωστόν ό,τι αφήνεις, σε αφήνει. Κι εμείς έχουμε αφήσει πολλά στην τύχη τους.

Μοιραστείτε την είδηση