Ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται

1 Min Read

Είναι γνωστό το ρητό ότι ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται. Όταν ο καιρός είναι καλός και το ταξίδι δεν ταράζουν δυνατές καταιγίδες και μανιασμένοι τυφώνες, όλα μοιάζουν εύκολα. Τι συμβαίνει, όμως, ότι έρθει η λεγόμενη στραβή στη βάρδια;
Οι βετεράνοι της διαχείρισης κρίσεων συνηθίζουν να λένε ότι «οι καλοί επαγγελματίες χρησιμοποιούν την εξαιρετική τους κρίση, για να μην αναγκαστούν να χρησιμοποιήσουν τις εξαιρετικές τους ικανότητες». Όταν, όμως, αναγκαστούν να τις χρησιμοποιήσουν, τότε είναι οι πρώτοι που βγαίνουν μπροστά και δέχονται τις συνέπειες των επιλογών τους. Δεν γίνονται ο πλοίαρχος Σκετίνο του Costa Concordia που ήταν ο πρώτος που εγκατέλειψε το πλοίο του στο μοιραίο ναυάγιο.
Έτσι γίνεται και με τους στρατηγούς στον πόλεμο. Χρόνια ολόκληρα εκπαιδεύονται για τη μάχη που μπορεί να μην έρθει ποτέ. Όταν, όμως, έρθει είναι εκεί και βγαίνουν μπροστά.
Κάτι τέτοιο ισχύει τώρα με τους γιατρούς, δημόσιους υπαλλήλους και ελεύθερους επαγγελματίες. Είναι η στιγμή τους. Να μπουν μπροστά για όλους.

Μοιραστείτε την είδηση