ΟΑΕΔ: Θέσεις απόκτησης εργασιακής εμπειρίας σε Αμύνταιο και Πτολεμαΐδα

2 Min Read

Ξεκινούν σήμερα, Τρίτη 18 Αυγούστου, στις 14:00, οι αιτήσεις για 100 νέες θέσεις απόκτησης εργασιακής εμπειρίας για ανέργους 18-30 ετών στους δήμους Αμυνταίου και Εορδαίας, με 100% επιδότηση, διάρκειας επτά μηνών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), το πρόγραμμα στοχεύει στην ανάσχεση της ανεργίας των νέων και της διαρροής εργατικού δυναμικού. Μέσω της απόκτησης πολύτιμης επαγγελματικής εμπειρίας σε θέσεις πλήρους απασχόλησης, 100 νέοι άνεργοι θα αναβαθμίσουν τα προσόντα τους και θα προετοιμαστούν για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας.

- Advertisement -

Ωφελούμενοι είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων των Κέντρων Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) στο Αμύνταιο και στην Πτολεμαΐδα, ηλικίας από 18 έως και 30 ετών, απόφοιτοι οποιασδήποτε εκπαιδευτικής βαθμίδας. Ο ΟΑΕΔ θα καταβάλει μηνιαία αποζημίωση 550 ευρώ καθαρά, καθώς και πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές και αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας.

 

Οι εργοδότες εντάσσονται στο πρόγραμμα, ανάλογα με το προσωπικό τους, ως εξής:

Εργοδότες με προσωπικό έως 3 άτομα – ανώτατος αριθμός ωφελούμενων: 1

Εργοδότες με προσωπικό έως 4-9 άτομα – ανώτατος αριθμός ωφελούμενων: 2

Εργοδότες με προσωπικό έως 10-19 άτομα – ανώτατος αριθμός ωφελούμενων: 3

Εργοδότες με προσωπικό έως 20-30 άτομα – ανώτατος αριθμός ωφελούμενων: 5

Εργοδότες με προσωπικό έως 31-50 άτομα – ανώτατος αριθμός ωφελούμενων: 8

Άνω των 50 ατόμων – ανώτατος αριθμός ωφελούμενων: 20% του απασχολούμενου προσωπικού, έως 20

Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη εργοδότη στο πρόγραμμα είναι να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού του, λόγω καταγγελίας σύμβασης εργασίας στο τρίμηνο που προηγείται της ημερομηνίας υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Οι εργοδότες που δραστηριοποιούνται στους δήμους Αμυνταίου και Πτολεμαΐδας και ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα προεργασίας για άνεργους νέους, ηλικίας 18-30 ετών, σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα και σε επιχειρήσεις, φορείς, οργανισμούς του δημοσίου τομέα που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα στο δήμο Αμυνταίου και στο δήμο Εορδαίας αντίστοιχα, καλούνται να επισκεφτούν τον ιστότοπο του Οργανισμού (www.oaed.gr).

Γ.Μπ.

 

Μοιραστείτε την είδηση