Όχι σε αυξήσεις δημοτικών τελών λόγω απορριμμάτων λέει η «Λαϊκή Συσπείρωση»

2 Min Read

Δεκαέξι δημοτικοί σύμβουλοι μέλη της Λαϊκής Συσπείρωσης» από δήμους της Δυτικής Μακεδονίας, υπογράφουν ανακοίνωση με την οποία ζητούν να μην αυξηθούν τα δημοτικά τέλη των δήμων, ως αποτέλεσμα της αύξησης του κόστους διαχείρισης που καλείται να επιβαρυνθεί η ΔΙΑΔΥΜΑ. «Ο λαός δεν αντέχει ούτε ένα ευρώ επιβάρυνση» τονίζουν στην ανακοίνωση τους, προσθέτοντας πως τις αυξήσεις αυτές τις είχε προβλέψει η παράταξη και πως είχε προειδοποιήσει τα δημοτικά συμβούλια.

Η αύξηση που καλείται να καλύψει η ΔΙΑΔΥΜΑ είναι της τάξεως του 40% και η «Λαϊκή Συσπείρωση» εκτιμά πως το κόστος αυτό θα κληθούν να το καταβάλουν οι πολίτες μέσα από αυξήσεις στα δημοτικά τέλη. «Το σχέδιο έρχεται να υλοποιήσει το πολυνομοσχέδιο σκούπα του Υπουργείου Περιβάλλοντος με τον τίτλο «Ολοκληρωμένο πλαίσιο για την διαχείριση αποβλήτων», το οποίο ενσωματώνει οδηγίες της Ε.Ε. «περί αποβλήτων, συσκευασιών και απορριμμάτων».  Υλοποιεί δηλαδή την πολιτική της Ε.Ε. για την Πράσινη Μετάβαση, που στόχο έχει να ανοίξει νέα πεδία κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων,  στη συγκεκριμένη περίπτωση στην διαχείριση απορριμμάτων. Ο νόμος αυτός ενεργοποίησε αντιλαϊκά χαράτσια που είχε προβλέψει ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Εθνικό Σχεδιασμό για τη Διαχείριση Απορριμμάτων (ΕΣΔΑ) εισάγοντας το σλόγκαν «πληρώνω όσο πετάω». Αυτή η λογική διαπνέει και το σχέδιο της ΔΙΑΔΥΜΑ» αναφέρουν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή τους τα μέλη της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Οι δεκαέξι δημοτικοί σύμβουλοι ανακοίνωσαν πως θα ζητήσουν να συζητηθεί το θέμα στα δημοτικά συμβούλια και πως θα καταψηφίσουν οποιαδήποτε αύξηση έρθει προς ψήφιση από τις πλειοψηφίες. Οι σύμβουλοι που υπογράφουν είναι οι εξής:

Στολτίδης Νόντας και Δημαράκη Δώρα από τον Δήμο Κοζάνης, Χόλμπα Αντωνία (Δήμος Εορδαίας), Τορλαχίδης Ρούλης (Δήμος Φλώρινας), Τίγκας Γεώργιος (Δήμος Καστοριάς), Ντάγκα Παναγιώτα και Κλεισιάρης Γιάννης από τον Δήμος Γρεβενών, Καραμπατζιάς Μιχάλης Γιγαντίδης Φούλης από τον Δήμο Βοίου, Αννέτα Γραμμένου Αθανασιάδης Κώστας από τον Δήμο Άργους Ορεστικού, Γεωργακόπουλος Νίκος Νάκας Αστέριος από τον Δήμο Σερβίων, Γαλάνης Τάκης (Δήμος Δεσκάτης), Ελευθεριάδης Κυριάκος (Δήμος Αμυνταίου) και Γκαμπράνη Ειρήνη (Δήμος Βελβενδού).

Θένια Βασιλειάδου

Μοιραστείτε την είδηση