Οι εξετάσεις στα Πανεπιστήμια

1 Min Read

Κι ενώ όλοι έχουν επιστρέψει στις θέσεις και στα θρανία τους και είμαστε στην τελική ευθεία για τις πανελλήνιες εξετάσεις, κάποιοι θα γράψουν εξετάσεις μέσω ψηφιακών πλατφορμών. Δεν είναι άλλοι από τους φοιτητές και τις φοιτήτριες των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της χώρας, οι οποίοι παραδόξως -κι ενώ τα μαθητούδια της πρώτης δημοτικού πηγαίνουν σχολείο από την περασμένη Δευτέρα- δεν επιστρέφουν στα έδρανα.
Ουδείς έχει καταλάβει ακριβώς το λόγο για τον οποίο συμβαίνει όλο αυτό και ενήλικες πολίτες, οι οποίοι διασκεδάζουν σε μπαρ κολλητά ο ένας στον άλλο, πηγαίνουν σε παραλίες και θα αθλούνται οσονούπω σε γυμναστήρια, δεν μπορούν να επιστρέψουν στις αίθουσες και υποχρεούνται να δώσουν εξετάσεις από απόσταση.
Και το πρόβλημα δεν είναι η ανάγκη για επιπλέον οργάνωση και το κόστος της προμήθειας λογισμικού και άλλων απαραίτητων εργαλείων για την διεξαγωγή των εξ’ αποστάσεων εξετάσεων. Αυτό είναι καλό να γίνει και να είμαστε προετοιμασμένοι για παν ενδεχόμενο. Το πρόβλημα είναι ότι έχει ληφθεί μια απόφαση, η λογική της οποίας δεν έχει εξηγηθεί επαρκώς, οπότε και μοιάζει παράλογη.

Ιωάννα

- Advertisement -
Μοιραστείτε την είδηση