Οι κομψές της Βουλής

1 Min Read

Μερικά πράγματα, όσες φορές κι αν γραφτούν και συζητηθούν, δεν αλλάζουν. Όπως για παράδειγμα η στερεοτυπική απεικόνιση των γυναικών (ελάχιστων και σε αυτό το κυβερνητικό σχήμα) ως κομψών.
Τα… σοβαρά ρεπορτάζ των τηλεοπτικών καναλιών έδωσαν και πάλι τα… ρέστα τους περιγράφοντας τις γυναίκες του κυβερνητικού σχήματος ή τις συνοδούς των ανδρών αυτού ως αιθέριες, υπέρκομψες, προσεγμένες, γοητευτικές και πολλά άλλα.
Θαρρείς και οι γυναίκες γεννιούνται για να κρίνονται μόνο για την κομψότητά τους. Και τι κρίμα τα σχόλια αυτά να γίνονται από άλλες γυναίκες. Ετοιμόλογη η Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία απάντησε σε σχετική ερώτηση ότι θέλει να κριθεί για την αποτελεσματικότητα και όχι για την κομψότητά της.
Δεν ξέρουμε πόση εκπαίδευση και πόσα χρόνια θα πρέπει να περάσουν για να έχουν οι γυναίκες μεγαλύτερη εκπροσώπηση στα κυβερνητικά σχήματα (κοινώς να μοιάσουμε λίγο στην Φινλανδία), τουλάχιστον, όμως, ας σταματήσει αυτή η εντελώς λαθεμένη προσέγγιση της γυναικείας παρουσίας με όρους “ωραίου φύλου”. Είναι κα προσβλητική και εντελώς πασέ.

Ιωάννα

- Advertisement -
Μοιραστείτε την είδηση