Πέφτοντας για άλλη μια φορά από τα σύννεφα

1 Min Read

Πέσαμε για άλλη μια φορά από τα σύννεφα, ανακαλύπτοντας ότι κάποιοι εκφράζονται για τις γυναίκες και για το βιασμό όπως ο μάτσο άντρας-παίκτης του Μπιγκ Μπράδερ.
Δήθεν αγνοούμε ότι κάποιοι σκέφτονται έτσι και πως κοινωνίες, οικογένειες, φίλοι “κάνουν ότι δεν ακούν και ότι δεν ξέρουν”. Έτσι συγκλονισμένοι πέφτουμε και ξαναπέφτουμε από τα σύννεφα κάθε φορά που μια γυναίκα βιάζεται, ένα κορίτσι μένει ανάπηρο για όλη του τη ζωή ή ένα αγόρι αυτοκτονεί λόγω bullying.
Δεν ξέρω αν το πρόβλημα στην Κρήτη είναι μεγάλο ή μεγαλύτερο απ’ ότι στην υπόλοιπη Ελλάδα. Πρόκειται, όμως, για μια άρρωστη κατάσταση, την οποία η ίδια η κοινωνία μας οφείλει να αντιμετωπίσει. Ξεκινώντας από την αξία που δίνει στην ανθρώπινη ζωή. Για την ακρίβεια οφείλει να ασχοληθεί με τον τρόπο που μαθαίνει στα παιδιά της να αντιλαμβάνονται τους ανθρώπους γύρω τους, ανεξάρτητα από το φύλο, τη φυλή ή το σεξουαλικό προσανατολισμό.
Ακραίες συμπεριφορές μπορούν να εκδηλωθούν παντού. Σε κάποια περιβάλλοντα, όμως, εκδηλώνονται ευκολότερα ή συχνότερα, γιατί οι συνθήκες ευνοούν. Σε κάποια άλλα περιβάλλοντα, όπως αυτό του Μπιγκ Μπράδερ (που αλίμονο μας αν είναι η μικρογραφία της κοινωνίας!), αποκαλύπτονται με θόρυβο.

Μοιραστείτε την είδηση