Πρόταση για το «Πανεπιστήμιο των σύγχρονων αναγκών και δυνατοτήτων» από την ΚΝΕ

2 Min Read

Την πρόταση της για το «Πανεπιστήμιο των σύγχρονων αναγκών και δυνατοτήτων» παρουσίασε η ΚΝΕ στο φοιτητικό φεστιβάλ της στην Κοζάνη, το βράδυ της Κυριακή στην πλατεία της Σκ’ρκας. 

Τα μέλη της ΚΝΕ – φοιτητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας – παρουσίασαν ένα project, το οποίο έχει να κάνει με το πως η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία και οι εξελίξεις στην ενέργεια, επηρεάζουν το πανεπιστημιακό ίδρυμα της περιοχής και κατά συνέπεια τις σπουδές τους. Όπως είπαν στο πλαίσιο της παρουσίασης της πρότασης, η Κυβέρνηση ακολουθεί αντιεκπαιδευτική πολιτική και προωθεί πανεπιστήμια που δεν εξυπηρετούν τις ανάγκες των φοιτητών. 

Η πρόταση τους για το Πανεπιστήμιο των σύγχρονων αναγκών και δυνατοτήτων είναι η ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, για να υπάρξει ολοκληρωμένη δωρεάν και σε βάθος εκπαίδευση. Μιλά για τη δημιουργία ενός σύγχρονου Πανεπιστημίου, το οποίο θα θέτει ως στόχο την κοινωνική ευημερία με κριτήριο την ικανοποίηση των αναγκών του λαού και θα ενσωματώνει και θα διαδίδει τις νέες τεχνολογικές εφαρμογές και επιστημονικές θεωρίες, θα καταπολεμά τον σκοταδισμό και τον ανορθολογισμό και θα υπηρετεί την  κοινωνία.

Η πρόταση αυτή, σύμφωνα με τη νεολαία της ΚΝΕ, είναι ρεαλιστική διότι βασίζεται στην επιστήμη και την τεχνολογία και στην ανάπτυξη των παραγωγικών δυνάμεων με τη στήριξη του επιστημονικού και τεχνικού δυναμικού, το οποίο μπορεί να αναπτύξει και να αξιοποιήσει την επιστήμη προς όφελος των πολλών. 

Θένια Βασιλειάδου xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση