Σχεδιάζοντας το μέλλον

1 Min Read

Όλες αυτές τις μέρες, με αφορμή το μάστερ πλαν, μιλάμε για το μέλλον της Δυτικής Μακεδονίας. Το ζοφερό ή το αισιόδοξο; Το ουτοπικό ή το ρεαλιστικό;
Διαλέγετε και παίρνετε, ή μάλλον συμμετέχετε σ’ αυτό, με τον τρόπο που θεωρείτε ότι μπορείτε. Γιατί αν μια ολόκληρη κοινωνία κάθεται και κοιτάει αμέριμνη, περιμένοντας μόνο να ρίξει ευθύνες, χωρίς να αναζητήσει τη δική της συμμετοχή, τότε δεν μπορούμε να περιμένουμε και πολλά.
Η διαβούλευση του Σχεδίου Δίκαιης Μετάβασης συνέπεσε με την πανδημία και όλη αυτή τη δυσκολία, την οποία περνάμε πανελλαδικά και παγκόσμια. Κι αυτή ήταν πραγματικά μια ατυχής συγκυρία. Δεν ξέρουμε, απόντος του κορωνοϊού, αν η διαβούλευση θα είχε μεγαλύτερη συμμετοχή ή αν και πάλι θα ήταν τόσο χλιαρό το ενδιαφέρον του κόσμου.
Το σίγουρο είναι ότι αν πρέπει να πούμε κάτι, αυτό θα πρέπει να το πούμε τώρα. Ή μάλλον θα έπρεπε να το είχαμε πει ως τώρα. Αλλιώς θα πρέπει να σωπάσουμε για πάντα και να αναλάβουμε κι εμείς (εκτός του τοπικού πολιτικού προσωπικού για το οποίο ήδη γράψαμε), ως πολίτες, την ευθύνη που μας αναλογεί.

Μοιραστείτε την είδηση