Η επιχείρηση απεγκλωβισμού των κατοίκων του Καταφυγίου με ελικόπτερο

1 Min Read

Στις 12 το μεσημέρι προσέγγισε το ελικόπτερο Bell 212 της 358 Μοίρας Έρευνας – Διάσωσης την ζώνη προσγείωσης του Καταφυγίου του Δήμου Βελβεντού για να απεγκλωβίσει τους τέσσερις κατοίκους του ορεινού χωριού, οι οποίοι για μια εβδομάδα αποκλείστηκαν εκεί από τα χιόνια και έμειναν χωρίς ρεύμα λόγω της βλάβης που προκάλεσε στο δίκτυο ηλεκτροδότησης ο χιονιάς.

Στο ελικόπτερο, το οποίο δεν προσγειώθηκε, επιβιβάστηκαν με διασωστικό καλάθι αρχικά δυο κάτοικοι, οι οποίοι λίγα λεπτά αργότερα προσγειώθηκαν στο Βελβεντό και στην συνέχεια το ελικόπτερο προσέγγισε και δεύτερη φορά τον οικισμό για να παραλάβει και τους άλλους δυο κατοίκους. Όλοι τους είναι καλά στην υγεία τους.

- Advertisement -

Ένας από τους εγκλωβισμένους, ο Γιάννης Λέτσας, μετέδωσε ζωντανά μέσω του λογαριασμού του στο Facebook, την προσέγγιση του ελικοπτέρου στο Καραφύγι και την άφιξή του λίγα λεπτά αργότερα στο Βελβεντό. Ο ίδιος ανέβασε και τις προηγούμενες μέρες τις φωτογραφίες από το αποκλεισμένο Καταφύγι και το απάτητο χιόνι που έφτανε σε μερικά σημεία και τα δυο μέτρα.

Δείτε βίντεο από την επιχείρηση:

Η προσέγγιση του ελικοπτέρου στο Καταφύγι

Η άφιξη του ελικοπτέρου στο Βελβεντό

Η προσγείωση του ελικοπτέρου στο ΔΑΚ Βελβεντού

 

Σωκράτης Μουτίδης – www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση