Στη βουλή και πάλι το θέμα της Egnatia Aviation και του αεροδρομίου Φίλιππος. Και νέα ερώτηση προς τον Υπουργό Μεταφορών για το μέλλον του αεροδρομίου Κοζάνης

2 Min Read

«Βροχή» πέφτουν οι ερωτήσεις Βουλευτών πολλών κομμάτων το τελευταίο διάστημα, για το μέλλον του αεροδρομίου Κοζάνης μετά το ζήτημα που προκύπτει με την μεταφορά εκπαιδευόμενων πιλότων της Egnatia Aviation στην Καβάλα, για να ολοκληρώσουν εκεί την εκπαίδευσή τους αφού ο «Φίλιππος» δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες της εταιρείας.
Μετά την ερώτηση του Βουλευτή της Ν.Δ. Κοζάνης Γιώργου Αμανατίδη και την γενική και αόριστη απάντηση του Υπουργείου, την ερώτηση της Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης Καλλιόπης Βέττα και την ερώτηση του Προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κ. Βελόπουλου, ο τελευταίος επανέρχεται με δεύτερη ερώτηση για το θέμα.

- Advertisement -

Το κείμενο της ερώτησης προς τον Υπουργό Μεταφορών:
Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,
Το υποστελεχωμένο αεροδρόμιο «Φίλιππος» της Κοζάνης, συμφώνα με τα τοπικά ΜΜΕ, έχει ανάγκη βελτίωσης των κτηριακών υποδομών του. Λειτουργεί, μόνο έξι ώρες την ημέρα και δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις λειτουργικές ανάγκες του αεροδρομίου. Σύμφωνα με τα ως άνω δημοσιεύματα, η σχολή εκπαίδευσης πιλότων που λειτουργεί στο εν λόγω τοπικό αεροδρόμιο της πόλης, έχει έναν ικανό αριθμό μαθητευόμενων. Ο περιορισμένος αριθμός πτήσεων που επιτρέπει το εν λόγω αεροδρόμιο, όμως, έχει ως συνέπεια να ελαττώνεται συνεχώς ο αριθμός των εκεί εκπαιδευόμενων πιλότων. Εξ’ αιτίας του τελευταίου, οι εκπαιδευόμενοι αναγκάζονται, ενώ έχουν φτάσει σε ένα καλό επίπεδο εκπαίδευσης, να συνεχίσουν την εκπαίδευση τους σε άλλο αεροδρόμιο της χώρας, στερώντας από την πόλη της Κοζάνης οικονομικά οφέλη αλλά και θέσεις εργασίας στη μεταλιγνιτική περίοδο, που τόσο ανάγκη έχει η πόλη.
Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,
Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:
Προτίθεσθε να λάβετε τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, ώστε να βελτιωθούν, τόσο οι υπάρχουσες κτηριακές υποδομές, όσο και οι συνθήκες λειτουργίας του αεροδρόμιου «Φίλιππος», της Κοζάνης;

Μοιραστείτε την είδηση